AKO STE SLUČAJNO IZBRISALI STATUS NA INSTAGRAMU: E, sad ga možete vratiti

25 feb

Instagram je uveo novu funkciju pomoću koje korisnici mogu poništiti naglu odluku brisanja manje poželjnih ili nedovoljno lajkanih objava, kao i objava koje su izbrisali hakeri.

Instagramova najnovija funkcija, Recently Deleted, korisnicima omogućava povratak izbrisanih objava. Riječ je o funkciji koja je vrlo korisna u slučaju profila koje su ciljali hakeri, s obzirom da hakeri vrlo često brišu objave svojih žrtava.

Ako slučajno izbrišete objavu na Instagramu ili vas napadne haker, vjerovatno ćete htjeti vratiti pokradene sadržaje. Najnoviji Instagramov blog najavio je funkciju Recently Deleted koja radi upravo to – spašava izbrisano.

Najnovija funkcija može spasiti fotografije, videe, reelse, priče i IGTV videe. Čim objavu izbrišu, automatski će biti pohranjena u mapu Recently Deleted. Sve priče koje nisu arhivirane ostat će u mapi 24 sata.

Ostali sadržaji imaju duži rok trajanja – 30 dana prije nego što budu trajno izbrisani.

Za početak će vam trebati najnovija verzija Instagrama – nadogradite aplikaciju, otvorite ju i na profilu kliknite na Settings > Account > Recently Deleted.

Tamo ćete vidjeti kolekciju izbrisanog sadržaja kojeg, ako to želite, možete izbrisati ili vratiti. Kako bi osigurao sigurnost profila, Instagram će od vas tražiti potvrdu identiteta, kažu iz “MakeUseOfa”.

-/slobodna-bosna.ba/

(Visited 84 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments