8 najpovoljnijih turističkih destinacija za studente u 2021. godini

11 jun

Studenski život je veoma dinamičan, i kako mnogi kažu nezaboravan. Pored fakultetskih obaveza život jednog studenta obilježe nova poznanstva, druženja, izlasci i putovanja. Izdvojili smo 8 gradova u skladu sa studentskim finansijama koje studenti mogu posjetiti u 2021. godini.

1. Krakov, Poljska

Krakov je jedan od najstarijih gradova u Poljskoj. Grad se nalazi na obalama rijeke Visle i velika je tursitička atrakcija. Poznat je kao jeftina destinacija,te je idelan za studnete.


2. Budimpešta, Mađarska

Budimpešta je glavni grad Mađarske i posjeduje mnogo historijskih baština, gdje arhitektonske građevine ostavaljaju bez daha sve turiste. Grad razdvaja rijeka Dunav, gdje su nekada postojala dva zasebna grada Budim i Pešta, današnja Budimpešta


3. Bratislava, Slovačka

Bratislava je največi grad Slovačke. Najpoznatije grđevine u Bratislavi koje svakako trebate obići su Bratislavski dvorac, Mihaelov toranj, Bratislavski glavni trg i naravno čuvena skluptura Ćumila radnika koji proviruje iz šahta.


4. Ljubljana, Slovenija

Ljubljana je glavni grad Slovenije koji leži na rijeci Ljubljanici. Ljubljana je zanimljiv odabir studentskog putovanja jer posjeduje neobičan izbor kafića, restorana i nudi nezaboravan provod. Pored toga, uživat ćete u očaravajućim znamenitostima grada.


5. Riga Latvija

Ukoliko ste ljubitelj arhitekture Riga je svakako grad koji trebate posjetiti. Riga posjeduje šarmantne građevine raznih stilova. Također, nudi odličan šoping i izlazak, a svakako ne zaboravite da probate tradicionalnu, zdravu i ukusnu kuhinju Latvije.


6. Sofija, Bugarska

Sofija je glavni grad Bugarske i spada u jedan od najeftinijih gradova koje morate posjetiti. Sofiju posjećuje mnogo turista zbog ljepote grada, ali i gostoprimljivog stanovništva. Nudi pregršt  pubova i kafića, što obećava dobar provod.

7. Zagreb, Hrvatska

Ukoliko već niste posjetili Zagreb ovo je idealna prilika.  Zagreb mami mnoge tursite, naročito za vrijeme advenata koji se odvijaju krajem godine gdje možete probati hrvatske specijalitete i osjetiti najbolju prazničnu atmosferu.


8. Beograd, Srbija

Na našoj listi se nalazi i Beograd ili kako mnogi kažu, grad najboljeg provoda na Balkanu. Ukoliko se odlučite posjetiti Beograd, naše preporuke su svakako, da obiđete Avala toranj, Muzej Nikole Tesle, Kalemegdan, Titov muzej tj. Kuću cvijeća na Dedinju i svakako da prošetate čuvenom Knez Mihajlovom.

Autorica: Hana Hodžić

(Visited 64 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments