7 znakova koji vam govore da je vrijeme da privedete studij kraju

4 aug

Učenje, pisanje seminara, rad preko studentskog ugovora i žicanje novca od roditelja nije nešto što želite raditi vječno. Donosimo nekoliko situacija koje vam govore da je vrijeme da konačno javite bližnjima kada mogu doći na vašu promociju.

1. Zaboravili ste kako učiti (i nešto stvarno naučiti)

Dobro, možda zapravo nikad niste ovo ni znali raditi kako spada, ali što ste stariji i što više odugovlačite s privođenjem studija kraju, zasigurno će vam biti sve teže zagrijati stolicu.

2. Ne možete više živjeti na tuđoj grbači

Postoji određeni trenutak u životu kada jednostavno više ne možete žicati novac od roditelja. Možda radite preko studentskog ugovora, ali to znači da, primjerice, ako poželite otići na godišnji, gubite dio prihoda jer kao studenti nećete biti plaćeni za sate koje ne odradite. Koliko god život odraslih može biti naporan, imat ćete pravo nekoliko dana u godini uživati, a plaća će svakako sjesti na račun i to u jednakom iznosu kao i proteklih mjeseci.

3. Na faksu više ne viđate kolege i druga poznata lica

Razlog je jednostavan – diplomirali su, a vrijeme je da to učinite i vi. Sigurni smo da u kasnim dvadesetima (ili kasnije) ne želite posjećivati fakultet ili gubiti ljeto na učenje za ispite, pisanje seminara i slično.

4. Još uvijek štedite za plaćanje ECTS-bodova

Zar ne bi bilo ljepše da iznose od nekoliko tisuća kuna radije štedite za putovanja, odjeću ili nešto drugo što vas usrećuje? Zagrijte stolicu još malo i privedite muku kraju.

5. Više nemate snage izdržati all-nightere

Je li uopće moguće drugačije se pripremiti za ispit? Vjerojatno uz fakultet i radite, a ako nemate snage učiti cijelu noć i preživjeti bez sna, mogli biste se naći u pravim problemima.

6. Ne možete više gledati kako ljudi oko vas objavljuju fotografije s promocije

Nešto slično poput onog Zauvijek djeveruša, nikada nevjesta. Koliko god si to možda ne želite priznati, sigurno ne ostanete ravnodušni kad vidite da svi oko vas nižu diplome, a vi stagnirate. Vrijeme je da se trgnete!

7. Prenesite znanje drugima

Ako sumnjate u svoje znanje ili strahujete da niste ništa naučili, prekinite tu lošu misao, radite na samorazvoju i pokušajte pronaći nekakvu volontersku praksu ili posao u struci kako biste radili ono za što ste se školovali. Putem ćete sigurno naučiti još mnogo toga.

-studentski.hr

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments