7 ideja kako iskoristiti slobodno vrijeme

25 jul
Studentski raspored može biti popriličan izazovan. Predavanja, seminari i učenje oduzima mnogo vremena, no ipak, često ćeš se pronaći u situaciji da nemaš što raditi. Točnije – da imaš puno slobodnog vremena. Evo kako ga možeš kvalitetno iskoristiti!

1. VJEŽBAJ ZA ZDRAVO TIJELO I DUH

Vjerojatno već znaš sve silne prednosti dobre tjelovježbe. Odradiš li dobar trening, nakon stresnog dana osjećat ćeš se puno bolje. Već smo ti pisali o tjelesnim aktivnostima koje možeš uskladiti s obavezama na faksu pa vjerujemo da ti inspiracije neće nedostajati.

2. ČITAJ KOLIKO TE OČI NOSE

Možda ti priprema za ispite i gomila literature nije nešto na što ćeš se “navući” tijekom čitanja, ali dobar roman bi itekako mogao biti. Primi knjigu ili kindle u ruke i zakorači u svijet mašte. Ako pak nisi tip od čitanja, danas postoje audio knjige za koje vjerujemo da će te oduševiti. Najbolje od svega je to što su dostupne online, a sve što ti treba je internet, mobitel i slušalice.

3. VOLONTIRAJ S VIŠIM CILJEM

Studentski život je kao stvoren da se u dnevnom rasporedu među drugim obavezama pronađe i volontiranje. Bez obzira na to odlučiš li se za udrugu ili povremene angažmane, ovo iskustvo će obogatiti tvoje srce. Osjećaj da pomažeš društvu i osjetljivim skupinama sigurno će te ispuniti. Osim toga, vjerujemo da ćeš upoznati odlične ljude s kojima ćeš dijeliti brojna mišljenja.

4. ZAZELENI SVOJE PRSTE

Ako ti se vrtlarstvo čini više maminim stilom, vjeruj nam – varaš se! Ovo je odličan način kako se možeš opustiti, a kasnije ubrati plodove svoga rada. Iskoristi slobodan prostor i zasadi povrće, voće, začinsko bilje ili pak cvijeće. Vjerujemo da ćeš vrlo brzo naučiti uživati u opuštajućoj brizi o biljkama.

5. OTKRIJ ČARI KUHINJE

Kuhanje može biti pravo umijeće radi li se s ljubavlju. Zato čvrsto zaveži pregaču i prepusti se brojnim receptima uz koje ćeš zavoljeti provoditi vrijeme u kuhinji. Vrlo brzo ćeš otkrit kako postoji more i more recepata. Naravno, nemoguće ih je isprobati sve, ali vjerujemo da ćeš isprobati neka nova jela koja će postati sastavni dio tvog menija.

6. NAUČI SVIRATI

Gajiš li posebnu ljubav prema glazbi, nauči svirati neki glazbeni instrument. Bila to gitara ili klavir, bitno je da u tome uživaš. Danas postoji velik broj tutorijala na YouTubeu te aplikacija uz pomoć kojih ćeš sviranje savladati lakše no ikada.

7. POTEZ KISTOM ILI OLOVKOM, PITANJE JE SAD

Možda još od malena voliš crtati i slikati, a možda za sebe misliš da si totalni antitalent? Baš kao i sve ostale vještine, slikanje i crtanje se također razvija vježbanjem. Zato prvo odluči što ti se više sviđa, a potom kreni u pravu umjetničku avanturu.

pvzg.hr

(Visited 143 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments