5 stvari koje možete uraditi za uspješnost svoje buduće karijere još u dvadesetima

2 mar

Kako biste vaš entuzijazam, ali i želju za ostvarenjem baš svih ciljeva koje ste zapisali u vaš planer, zadržali kroz cijelu godinu, važno je već danas učiniti prvi korak. U tome će vam pomoći navike uz koje ćete marljivo raditi na razvijanju vještina, ali i uspješno balansirati između svih obveza te organizirati vrijeme na najbolji mogući način.

U nastavku smo zbog toga nabrojali 5 stvari, koje će vam pripomoći da vaše vrijeme i ciljeve posložite na najbolji mogući način, te već u ranim dvadesetima napravite par pametnih odluka vezanih za vašu karijeru.

RAZVIJAJTE SVOJU MREŽU POZNANIKA
Jer nikada ne znate kako će se razvijati vaša karijera te koji će vas sve poslovni zadaci čekati u budućnosti. Zbog toga, konferencije i predavanja koristite za upoznavanje što većeg broja ljudi i umrežavanje.

NAUČITE UPRAVLJATI FINANSIJAMA
Pravilno upravljanje finansijama jedna je od ključnih vještina bez obzira na vašu dob. Zato što ranije krenite s razvijanjem zdravih finansijskih navika. Čitajte knjige posvećene upravljanju finansijama, poslužite se s aplikacijama u upravljanju sedmičnim budžetima ili potražite savjete članova obitelji.

INVESTIRAJTE U POSLOVNE KNJIGE ILI PRONAĐITE MENTORA
Knjige su vjerovatno jedan od pristupačnijih i dostupnijih alata za učenje. Kroz savjete, iskustva i preporuke stručnjaka iz cijelog svijeta možete naučiti puno toga o poslu koji vas zanima, kako započeti vlastiti brend, napredovati ili tražiti povišicu. A ako vam to okolnosti dopuštaju, organizujte praksu ili pripravništvo u kompanijama u kojima biste voljeli kasnije i raditi.

NAUČITE NE BOJATI SE NEUSPJEHA
Iako nam se ponekad čini da je neuspjeh loš, on je zapravo sjajan način kako da se naučimo snalažljivosti, ali i da izvučemo neprocjenjive lekcije za naredne (poslovne) korake. Zato na sve male i velike neuspjele projekte gledajte kao ličnu lekciju koja vam daje smjernicu za budućnost.

PRONAĐITE POSAO KOJI ĆE VAM MAMITI OSMIJEH NA LICE IZ DANA U DAN
Sada je pravo vrijeme za istraživanje i pronalazak posla koji će vas iznova motivirati da dajete svoj maksimum i učinite nešto na što ćete biti ponosni. Stvarajte si nove poslovne prilike uz koje ćete iskusiti sve čari pojedinih zanimanja i držite se onoga koji u vama budi osjećaj zaljubljenosti.

/bonjour.ba/

(Visited 115 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments