5 razloga zašto je dobro pomagati drugima

22 jan

Za vas smo izdvojili 5 razloga koji će vas sigurno motivirati da pomažete još više.

1. Pomaganje drugima povećava osjećaj zadovoljstva

Kada pomažemo drugima u nama se budi osjećaj zadovoljstva jer smo napravili nešto korisno, ne samo za osobu kojoj smo pomogli nego i za sebe. To zadovoljstvo nam pomaže u osnaživanju nas samih. Osim toga humanitarni rad luči pozitivne hormone i koji nam stvaraju osjećaj ugode i blagostanja.

2. Jača imunitet

Stvarajući dobre emocije naš organizam luči hormone sreće, mira i zadovoljstva. Cijelokupna kemijska struktura mozga i tijela u tim trenucima svoj fokus stavlja na regeneraciju tijela i jačanje imunološkog sustava.

3. Smanjuje stres

Često smo opterećeni poslom, novcem i svakodnevnim obvezama. Kada pomažemo drugima fokus je na njima i na tome da dajemo svoj doprinos da bi nekome bilo bolje. Samim time organizam više nije u stanju stresa nego u stanju zadovoljstva jer smo manje vremena bili izloženi vlastitim štetnim hormonima stresa.

4. Uči nas zahvalnosti i poniznosti

Pomaganje drugima u njihovim izazovima i teškoćama u kojima se nalaze osvještava nam sve ono što mi imamo i na čemu možemo biti zahvalni, a često se toga ni ne sjetimo jer iz svoje perspektive uzimamo to zdravo za gotovo.

5. Stvaramo nove veze s drugim ljudima

Da bismo bili radosni, sretni i zadovoljni bitna nam je okruženost ljudima. Pomažući drugima stvaramo nove veze, prijateljske, poslovne, partnerske, te na taj način stvaramo osjećaj pripadnosti društvenoj zajednici i to na najpozitivniji mogući način.

“Pomaganje i davanje pomaže svakome od nas koji to činimo i to na više načina. Usrećiti nekoga i pomoći mu ima pozitivan učinak za naše psihičko-fizičko zdravlje. I da istina je da nema boljeg osjećaja o pomoći nekome iskreno i od srca.”

Nitko nije postao siromašan pomažući drugima!

 

/adrenalin.ba/

(Visited 137 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments