5 navika koje uspješne žene prakticiraju nedjeljom

17 jul

Iscrpljujući radni tjedan kao i brojne obveze kod kuće mnoge od nas sprječava da nedjeljni dan iskoristimo u potpunosti. No to ne mora biti baš tako.

Naime, uspješne žene diljem svijeta dokazuju da uz pomoć par zdravih navika nedjelja može poslužiti kao savršen balans između odmora i pripreme za nadolazeći radni tjedan.

Budite se rano

Ukoliko ste noćna sova ovo za vas može predstavljati izazov, no brojni stručnjaci dokazuju da je rano ustajanje ključ uspjeha. Osim što ćete imati više vremena za obavljanje drugih aktivnosti, rano ustajanje pomoći će vam kod minimiziranja stresa, razvoja optimističnih misli kao i kod bolje kvalitete sna.

Čitajte

Osim što će vam pomoći kod razvoja misli, mnoge uspješne žene ističu čitanje nedjeljom kao posebnu relaksaciju. Tijekom sunčanih dana možete se odmoriti uz omiljeno štivo u prirodi, dok kod promjenjivog vremena brojne dame preporučuju knjigu uz toplu kupku ili u ugodnoj sofi. 

Provedite vrijeme s bliskim osobama

Radni dani često su ispunjeni do zadnjeg sata, stoga nerijetko ne stignemo provesti dovoljno vremena s obitelji i prijateljima. Odlazak u prirodu, druženje s bliskim ljudima i zajedničko pripremanje jela nedjeljom poslužit će vam da napunite baterije i ispunit će vas pozitivnom energijom tako da ćete nadolazeće zadatke obavljati uspješnije.


Napravite plan za idući tjedan

Osim pripreme radnih zadataka uspješne dame ističu kako planiranje odjevnih kombinacija kao i obroka za posao može uvelike uštedjeti vaše vrijeme. 

Postavljajte ciljeve

Kako bismo napredovali kako u poslu tako i u životu veoma je bitno postavljati ciljeve. Upravo zbog navedenog nedjelja može poslužiti kao savršen dan za analiziranje proteklih dana te postavljanje novih ciljeva koje želimo ispuniti kroz nadolazeći tjedan. 

 

/bonjour.ba/

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments