3 tehnike za jačanje samopouzdanja

20 feb

 

Samopouzdanje je moćna sila koja utiče na mnoge aspekte naših života, piše Lovesensa.

Mnoge uspešne ličnosti imaju izgrađeno i podignut nivo samopouzdanja. Šta god da radite u životu potrebno vam je samopouzdanje. Ako verujete u sebe, svoje odluka i imate čvrst karakter – ne postoje prepreke koje vas mogu ograničiti da ostvarite ciljeve.

Ipak, postoji jedan mali problem – ako želite da izgradite samopouzdanje morate izaći iz zone komfora i morate prihvatiti mnoge promene i ustuipke u životu.

Stručnjaci su osmislili način kako da povećate samopouzda nje bez velikog rizika i izlaska iz zone komfora – postoje tri puta:

1. Promenite ulogu u svojoj životnoj priči

Svako od nas ima o sebi neki stav, ali problem je što neki ljudi sebe posmatraju i prihvataju kao žrtvu. Misle da su puno propatili i da nisu dovo.ljno hrabri i jaki da ostvare neke stvari u svom životu. Tako posmatraju sebe, a tako i sebe predstavljaju drugim ljudima.

Vreme je da promenite priču! Govorite sebi svakog dana da ste snažnmi i puni samopouzdanja i ništa ne može da vas spreči da ostvarite ono što želite. Napravite priču u kojoj više niste žrtva nego heroj koji je uspeo da pobedi i prevaziđe životne izazove. Izaberite novu priču o sebi, ali bez neistine. Samo promenite svoju ulogu Videćete kako će samopuzdanje početi da raste.

2. Radite stvari koje vam idu od ruke

Samopouzdanje se rađa kada nešto dobro radimo i kada naš rad daje sjajne rezultate.

Ako provodite vreme radeći stvari u kojima uživate, u koje se razumete i u kojima ste uspešni, samopouzdanje će doći samo od sebe.

Iskoristite svoje potencijale!

3. Oslobodite se nagtivnih i ograničavajućih misli

Prestanite sami da blokirate svoj uspeh! Ne obazirite se na loše komentare toksičnih ljudi, izbegni zlonamerne kritičare i ne dozvoli da ti nameću negativne stavove.

Ulite i razvijajte se kako biste bili još bolji u sferama života na kojima želite da ostvarite uspeh. Ali uvek u mislima imajte istinsku veru u sebe i razmišljajte pozitivno na svakoj životnoj prekretnici.

 

/lovesensa.rs/

(Visited 161 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments