21-godišnji Ljubušak kroz vlastitu Internet trgovinu nudi više od 25 svjetskih brendova

28 jul

Tvrtka “Agenda-co” pokrenuta je prije četiri godine, a od prošle godine posluje pod tim nazivom i bavi se veleprodajom putem Interneta,a ima i maloprodajni objekt u Crvenom Grmu u Ljubuškom.

Dvadesetjednogodišnji vlasnik i direktor tvrtke “Agenda-co” Josip Petrušić rekao je da se za trgovinu putem Interneta zainteresirao prije šest godina, dok je još bio maloljetan, te da je kao voditelj Internet prodaje radio u jednoj kompaniji tri godine, da bi zatim ušao u privatni biznis.

“Počeo sam raditi kao dropshipper, odnosno da na e-bayu preprodajem stvari sa drugih Internet trgovina. Vidjevši da može da se ostvari više, otvorio sam vlastitu Internet prodavnicu”, rekao je Petrušić.

Dodao je da je krenuo od nule što se tiče kapitala u vidu novca, ali je imao prostor i skladište za robu u obiteljskom vlasništvu, što mu je bilo olakšanje za početak biznisa.

Njegova tvrtka danas u ponudi ima proizvode više od 25 svjetskih brendova u različitim kategorijama, od alata, bijele tehnike, baby opreme, proizvoda za domaćinstvo, mode…

Proizvodi koje nude kupcima mogu se pogledati u Internet trgovini order.ba

U njenoj ponudi su proozvodi svjetskih brendova Vox, Candy, Dyson, Iskra, Samsung, Elit, Rowenta, Tefal, Babyliss…
Od alata i pribora za alat kao primarni brandovi ističu se Makitu i Ferm.

Za tvrtku “Agenda-co” rimaran je uvoz i distribucija, te veleprodaja krajnjim kupcima i tvrtkama kojih je najviše u BiH.

Što se tiče izvoza i prodaje tvrtkama za sada imaju tržište u Hrvatskoj.

Kupci iz Hrvatske su im stalni klijenti u maloprodajnom objektu u Ljubuškom, s obzirom da se nalazi blizu granice, a susjedi imaju i pravo na povrat PDV-a.

Za sada u “Agenda-co” ne razmišljaju o otvaranju novih maloprodajnih objekata jer to zahtjeva dodatna sredstva.

Petrušić dodaje da je svijest građana BiH o kupovini putem Interneta ranije bila na niskom nivou, ali da je u posljednje vrijeme sve veća i veća jer kupci stiču povjerenje.

“Građani tek kad vide robu, je li sve unutra, kad vide fiskalni račun i garanciju, onda plaćaju, to čini da budu manje skeptični. Imamo i onih koji direktno karticom unaprijed plate, ali je to rijetko”, kazao je Petrušić.

“Agenda-co” zapošljava šest radnika, ali ne planiraju stati na tome jer imaju povećan obim posla.

Uskoro će zaposliti još dva radnika.

Petrušić ističe da je tijekom razvoja kompanije bilo poteškoća i padova, ali da nije odustajao jer mu je cilj bio da uspije.

Problema sa lokalnom zajednicom, županijskim i entitetskim institucijama nije imao što se tiče administrativnih procedura i dobijanja dozvola.

Smatra da bi institucije u BiH trebale više stimulirati mlade, dodajući da je cijeli biznis razvio bez pomoći i zahtjeva prema državi.

“Moja poruka je da mladi ne čekaju na državu jer mogu sve postići samo ako žele da osiguraju dovoljnu plaću i da imaju za normalan život, ne trčeći za velikim luksuzom”, rekao je Petrušić.

abcportal.info 

(Visited 117 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments