20 stvari koje nas je faks naučio

18 jul

Kažu da je najlijepše doba života ono koje provedemo u školi. Onda upišemo fakultet. Period u životu u kojem naučimo sve i svašta. Neke važne i neke manje važne stvari. Osim pokoje pametne definicije koju smo morali naučiti za parcijalu, ispit ili seminar koji smo poslali u ponoć (jer rok ističe tada), čemu nas je faks naučio? Neočekivanim činjenicama i istinama kojih smo postali svjesni tek kada smo postali studenti. Biranje između hrane i izlaska. Odluka hoćemo li cijeli dan spavati i učiti cijelu noć ili obrnuto. Kalkuliranje ECTS-a na kraju semestra. Shvaćanje da polako postajete odrasla osoba? U nastavku donosimo, što je to što smo shvatili studirajući, piše studentski.hr.

1. Nema ništa udobnijeg od vlastitog kreveta nakon sati i sati koje smo proveli u biblioteci.

2. Kada je riječ o hrani, teško je razlikovati zdravu ishranu od one isplativije. Obično pobijedi ono praktično.

3. Gotovo je nemoguće izbalansirati faks, privatni život i vezu. Potrebno je izabrati dvoje od navedenog.

4. Većina večeri svest će se na razmišljanje, hoće li hrana koju ste naručili u 2 ujutro vaš bankovni račun dovesti na nulu? Ali pravilo je: „Dok kartica prolazi na kasi, u redu je.”

5. Sve one gluposti kojima ste se zamarali prije sada više nisu bitne!

6. Sjećaš li se vremena kada si nešto i znao? Sada to više nije slučaj!

7. Nema boljeg osjećaja od onoga kada završite seminar koji ste pisali cijelu noć. Iako ste vjerojatno pola te večeri „visili” na Facebooku.

8. Nikada nemojte vjerovati kada profesor kaže kako određeno gradivo neće biti u kolokviju. Ili završnom. Vrlo je vjerojatno da laže.

9. Petak Vam je daleko draži od ponedjeljka. Iako ova istina vuče korijene još iz doba kada ste upisali prvi razred osnovne škole.

10. S vremena na vrijeme (zapravo stalno) činjenica da plaćaš račune i da si odrastao toliko te uznemiruje da poželiš da si ponovno dijete.

11. Dovest ćeš se u situaciju da vodiš donekle normalan i djetinjast život, da ćeš zbog faksa raditi ne tako normalne stvari.

12. Nikada te ništa neće dovesti u situaciju preispitivanja samoga sebe, počevši od ispita gdje je ponuđeno više tačnih odgovora na zaokruživanje.

13. Zapravo shvatiš da je cijeli tvoj život odabir sa više mogućnosti i kreneš moliti za jednostavno riješenje.

14. Jedina stvar za koju znaš da je tačna jest da je grupne zadatke dizajnirao sam vrag.

15. Nekada si toliko preplavljen čarima studentskog života da se poželiš negdje sakriti. I sakriješ se. U kupatilo. To je samo tvoje vrijeme.

16. Stvari nerijetko krenu drugačije od planiranog, stoga je potrebno zadržati smisao za humor.

17. Svaku subotu navečer trudite se napraviti što manje (vikend je), ali požalite kad čitavu nedjelju provedete uz kompjuter i u knjižnici.

18. Do sada ste se vodili optimizmom: „Kada ti život servira limune – napravi limunadu!” Na faksu ćeš iskoristiti limune uz tekilu.

19. Količina samokontrole i motivacije koju trenutno imaš direktno djelovat će na ishod semestra.

20. Najgore od svega što se događa na faksu jest činjenica da imaš 157 stvari za napraviti, a godina će se sastojati od ignoriranja baš svake od njih.

Vjerujem da smo se svi susreli s ovakvim situacijama. One su uvelike obilježile studentske dane. No, istina je, na kraju studiranja (možda ne baš odmah) i puno godina poslije studentskog ćemo se života sjećati s osmijehom. Možda i s nostalgijom zbog nekih sitnica koje su tada bile jednostavne, a sada su neizvedive. No, valjalo bi koračati i dalje u život koristeći se malim studentskim trikovima kako bi zauvijek sačuvali tu iskricu u sebi.

-studomat.ba

(Visited 198 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments