10 najboljih država u kojima mladi mogu da nađu posao i žive lagodno

20 sep

 

Za nedavne maturante, izbor mesta za početak karijere nakon fakulteta može da ima veliki uticaj na njihov život. A prema jednom izveštaju, Masačusets je najbolja država koja mladima nudi obilje poslova, pristupačan život i zabavne sadržaje.

Država Nova Engleska je na prvom mestu po svojoj kombinaciji snažnog tržišta rada, pristupačnosti, bezbednosti i slobodnog vremena, prema novom izveštaju Scholaroo-a zasnovanog na podacima Ministarstva rada SAD, Biroa za popis stanovništva i drugih .

Izveštaj razmatra različite faktore karijere i finansija kao što su: države sa visokom stopom zaposlenosti, srednje prihode domaćinstva i prioritete u životu koji se kreću od pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, kao i brojnim restoranima, barovima, muzejima i bioskopima. Nekoliko tačaka podataka je usmereno na nedavne diplomce i druge mlade profesionalce koji traže stažiranje i poslove na početnim pozicijama, piše CNBC Make It.

Posao, rad, država

Posao, država (Unsplash)

Ovo je 10 najboljih država u kojima mladi mogu da nađu posao, žive pristupačno i zabavljaju se, prema Scholaroo-u:

  • Masačusets
  • Rod Ajland
  • Nju Hempšir
  • Merilend
  • Konektikut
  • Vermont
  • Vašington
  • Minesota
  • Nju Džerzi
  • Oregon

Posao, veština, komunikacija

Mladi, razgovor (Pexels)

Analiza država

Masačusets je posebno visoko rangiran u pogledu poslova, zdravlja i faktora raznolikosti na radnom mestu, ali zaostaje u svojoj pristupačnosti. Uz to, stanovnici su među onima koji najviše zarađuju u zemlji, a radnici Masačusetsa donose kući prosečnu platu od 76.600 dolara godišnje. To je nešto iznad srednjeg prihoda domaćinstva u SAD od 74.580 dolara u 2022.

Roud Ajland zauzima drugo mesto zahvaljujući visokim ocenama za faktore slobodnog vremena, zdravlja i bezbednosti, ali ima najniže rezultate za raznovrsnost na radnom mestu, što uzima u obzir stopu zaposlenosti osoba sa invaliditetom, rasne i rodne razlike u platama i državne zakone koji štite od diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta pri zapošljavanju.

I zaokružujući top tri, Nju Hempšir je postigao dobre rezultate u pristupačnosti i rangiran je kao broj jedan za najniže cene namirnica, u proseku, u SAD. Takođe visoko su rangirani bezbednost, raznovrsnost na radnom mestu i slobodno vreme, ali ima najniže rezultate za pronalazak poslova.

Scholaroo analiza takođe rangira države prema potkategorijama u pogledu poslova, finansija i aspekata životnog stila. Na primer, država sa najvećim brojem početnih poslova je Severna Dakota, a država sa najvećim brojem restorana i barova su Havaji.

Na dnu liste, najgore države za mlade profesionalce su koncentrisane na jugu: Zapadna Virdžinija, Misisipi, Alabama, Luizijana i Oklahoma.

 

-bizlife.rs

(Visited 183 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments