10 uzbudljivih filmova koji će vas iznenaditi preokretom u posljednjim sekundama

26 maj

Ako su uzbudljivi filmovi s neočekivanim preokretima stvar za vas, na ovoj ćete listi sigurno pronaći nešto za sebe.

Neki su već kultni filmovi na koje ste možda već i zaboravili, dok su vam neki možda i promakli pa je dobra prilika da nadoknadite. Ono što im je zajedničko je činjenica da ništa u njima nije onako kako se čini na prvi pogled.

1. Us, 2019.

Idilični porodični odmor pretvara se u noćnu moru nakon što susretnu svoje dvojnike koji počnu da ih terorišu.

2. Coco, 2017.

Dečak Migel ima neverovatan talent za sviranje gitare, ali porodica mu zabranjuje da svira.

Kako bi shvatio tabu koji je u njegovoj porodici prisutan generacijama, putuje u zemlju mrtvih da pronađe svog davnog pretka, slavnog pevača Ernesta. Ali tamo ga čeka susret koji će sve promeniti.

3. Identity, 2003.

Gosti jednog motela u pustinji Nevade shvataju da se među njima skriva opasni ubica koji počinje da ih ubija jednog po jednog. Moraju da shvate ko od njih je krivac, a pravu istinu teško ćete moći da naslutite.

4. Atonement, 2007.

Brioni je zaljubljena u Robija, sina porodice kućne pomoćnice. Nakon što ga zatekne u klinču sa svojom starijom sestrom Sesilijom, iz osvete ga optuži za napad na njihovu rođaku Lolu.

Robi završi u zatvoru, a kasnije u ratu, dok Sesilija radi kao medicinska sestra. Godinama kasnije oni žive zajedno, a Brioni ih posećuje kako bi im se izvinila, ali oni je poteraju. Kraj filma nam ipak donosi totalni preokret.

5. The Usual Suspects, 1995.

Pet kriminalaca se udružuje protiv policije nakon što su bili optuženi za zločin koji nisu počinili, ali ubrzo shvataju da su se upleli u mnogo opasniju i komplikovaniju priču koju vodi legendarni kriminalac Kajzer Soze.

Kad posao sa Kajzerom krene po zlu, samo će jedan od njih preživeti, a na njemu je da pokuša da objasni policiji šta se dogodilo.

6. Primal Fear, 1996.

Advokat Martin Vali brani Arona Stamplera, mladića koji je optužen za ubistvo nadbiskupa. Stampler pati od višestrukog poremećaja ličnosti, a za ubistvo optužuje jednu od svojih ličnosti: psihopata kojeg zove Roj.

7. The Game, 1995.

Nakon što mu se otac ubio, bogati Nikolas Van Orton se zakopava u posao i udaljava od svojih najbližih. Za rođendan mu brat Konrad poklanja kartu za misterioznu igru koja će mu navodno promeniti život. Igra mu zaista menja život, ali nagore.

Nakon što je izgubio bogatstvo, počinje da se boji za sopstveni život.

8. Memento, 2000.

Leonard Šelbi pati od gubitka kratkotrajnog pamćenja nakon provale u kuću tokom koje mu je ubijena supruga.

Tokom filma pratimo njegovu potragu za ubicom svoje žene, a kako bi mu to pošlo za rukom, ostavlja sebi poruke, fotografije, pa čak i tetovira tragove na svoje telo. Ono što će ga dočekati na kraju moglo bi da ga uništi.

9. The Prestige, 2006.

Dvojica iluzionista Robert Angier i Alfred Borden sukobljavaju se u pokušaju da pronađu savršen mađioničarski trik, a u toj borbi ne prezaju ni pred čim.

10. Shutter Island, 2006.

Policajac Tedi Denijels posećuje bolnicu za mentalno bolesne kriminalce na ostrvu Šater. Njihov cilj je da istraže beg pacijentkinje Rejčel koja je u bolnici završila nakon što je utopila svoje troje dece. Okolnosti postaju sve sumnjivije, a finalno otkriće ostaviće i Denijelsa i gledaoce u šoku.

/ddl.rs/

(Visited 533 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments