Vrste likova sa kojim sam se susretala do sada

5 jul
#Ana.

Ok, htjele mi to ili ne, prije ili kasnije, sve smo došle u dodir (umni ili fizički) sa bar dva ili tri ovakva lika. U nastavku vam predstavljam tipove muškaraca sa kojima sam se susretala do sada. Iz ženskog ugla.

 

  1. Mrlja od ajvara – Ovaj lik u pravilu predstavlja bivšeg momka/šemu/prijatelja/lika koji nam je nekad jako mnogo značio u životu, a sada, pah, ne znači puno, ali je još uvijek tu. Bez obzira da li se radi o tome da se pojavi na istom mjestu na kom se nalazim, javi se iz vedra neba nakon što se nismo čuli dva mjeseca, iskoči na bilbordu ili se zaposli na istom mjestu kao i ja. Generalno liči na mrlju od ajvara (ili crnog vina ako je lakše za zamisliti) koliko god ga ispirete, ribate i tjerate iz svog života jednostavno nađe način da se vrati i bude prisutan.
  2. Muška kurva – Generalno bari sve što ima naznaku ženskog spolnog organa među nogama, staro, mlado, atraktivno, manje atraktivno, plavo, crno, crveno, smeđe, visoko, nisko (you get the point). Obično je atraktivnije vanjštine i vuče duboke komplekse koje liječi na naivnim djevojkama koje padnu na priču (a ima priču i obećanja koja traju koliko i prosječan dezedorans). Duboko nesretan i generalno završi sam.
  3. Ljigavi baritelj – Na njega se odnosi sve što i na tipa broj 2, osim što je manje atraktivne vanjštine, a rok trajanja njegovih uleta je istekao 1458. godine. Nije zlonamjeran samo je malo, pa zbunjen.
  4. Neshvaćeni umjetnik – Vjerovatno studira Filozofiju i/ili svira u bendu i/ili piše poeziju i nosi bol svijeta na svojim plećima. Ukoliko nakon srednje škole ne prestane da fura ovaj fazon nema mu pomoći. Moj savjet je, ukoliko i sama nisi takva, bježi glavom bez obzira, citirat će ti Bukowskog i sjebati te pokušajima da se pronađe. U suštini fin lik, ako prestane furati neshvaćenost.
  5. Dobrica – Fin lik koji je uvijek tu kada treba, dobar prijatelj i budući da ženama nedostaje dobra daska u glavi, generalno nije popularan za dejtanje (od ovog pravila postoje izuzeci). Dobrica je obično lik kom plačeš na ramenu kad te ostavi neko od tipova 1, 2 ili 4. U kasnim dvadesetima kad i ako se opameti i ima sreće (i nije ga previše uništila), žena završi sa dobricom.
  6. Brat / Najbolji prijatelj – Fin lik s kojim se ne vidiš kako orgazmično vrištiš (nekad ste oboje imali tu fazu  – ne u isto vrijeme- ali sada, nakon što ste međusobno držali glave jedno drugom dok ste povraćai, prevazišli ste te faze). Zajedno hejtate sve ostale i dajte si životne savjete u vezi ovog drugog. Likovi su ljubomorni na njega i smatraju da se kupite / ćete se kupiti / ste se kupili.
  7. Najbolji gej prijatelj – Hajde de iskulirajte, da, postoje gejevi, prekul su za družiti se, ne, ako ste muško ne žele vas odmah pribiti uz zid i lizati vam uho, da, imaju veze koje su kao i heteroseksualne, zasnovane na ljubavi i međusobnom poštovanju, ne pravite frku oko ovog. Dakle najbolji prijatelj s kojim po gradu odmjeravaš likove, daje najbolje savjete, obavlja najbolji šoping, razumije kako je imati strahove i nedoumice i najbolje skenira namjere drugih likova kad si ti slijepo zaljubljena. Likovi su ljubomorni na njega i smatraju da se kupite / ćete se kupiti / ste se kupili. Ako imate bar jednog ovakvog lika u svom društvu smatrajte se sretnom osobom. 
  8. Fikus/ Rezerva – Fin lik kog, poput fikusa, ne primijetite u prostoriji. Obično žene (ne sve) imaju jednog ili više ovakvih koje čuvaju u ćošku, a onda kada im treba pažnja, izvade ih, zaliju i/ili očiste lišće, te vrate u ćošak. Obično su to fini likovi.
  9. Fitnes / Selfie iz teretane lik – Zdrav život / Kompleksi / Pločice / Sličice u ogledalu / Instagram. Lijep za gledati, generalno ko voli nek izvoli. 

**Logično ovo se ne odnosi na sve muškarce svijeta, ima vas i van ovih okvira, sigurno (samo što se ja nisam susrela s tim endemima).

**Logično ovo je šaljivo i istinito (autorica smatra)

**Logično, nijedan muškarac nije povrijeđen prilikom pisanja ovog teksta (koliko autorica zna)

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments