Volim da prelazim semafor na crveno zato što si ti mrzio kad to radim.

29 jun
Supergirl

Ponovo je ljeto, ponovo je ono glupo doba kad ti i ja nismo zajedno i kad totalno hrabro furam priču uspješne mlade žene u stabilnoj vezi sa super likom koja ne ovisi ni o kome i kojoj nisi potreban ti – poznatiji kao mrlja u biografiji.

Ta priča je fina i prolazi i kod njega, a očigledno i kod tebe i kod meni dragih ljudi. I jeste istinita, u potpunosti. Uvijek osim sada, kada je ponoć, kada sam svježe istuširana i mirišem na kokos, sa podignutom punđom i kada je ispred mene zdjela jagoda, napolju mrak i tišina, a na mojoj playlisti neki sentiš. U ovom trenutku kada je on otišao miran na spavanje nakon što mi je poslao slatku poruku za laku noć. U ovom trenutku bih voljela da te vidim i čujem da si ok. Ne nužno da te zagrlim niti da vodimo ljubav. Voljela bih samo da ti čujem glas i da znam da si ok.

Da li je ovo što osjećam pogrešno? Neki ostatak davno protraćenih emocija koje su autodestruktivne i izazvane strahom od novih, zdravih i zrelih izbora u mom životu? Da li se samo bojim da njemu prepustim tvoje mjesto u mom srcu koje si tako dugo okupirao? Iz kog si često odlazio svojevoljno, ali uvijek si se mogao vratiti. Ono bi te čekalo.

Šta ako ovaj put tvoje mjesto u mom srcu, kada se vratiš, bude zauzeto?

Nikad ti neću oprostiti što si me tako lako pustio da odem, a znaš da sam zauvijek htjela ostati. Da si samo rekao nešto osim onog  “Ok, idi, ako želiš” znaš da ne bih otišla. Ali to si ipak ti koji je uvijek olako odlazio i još lakše se vraćao, a ja sam te uvijek rado dočekivala želeći da ovaj put bude pravi za nas, nikad iskreno ne dajući priliku bilo kome drugom da uđe u moj život. Ovaj put sam ja ta koja je otišla. I to je bila prava odluka.

Samo ponekad:

Mrzim sebe što mislim na tebe kada sam sretna i kad mi se dešavaju jako lijepe stvari (i to što mislim da bi bilo prekul da si ti sa mnom u tim trenucima sreće također mrzim).

Mrzim se kad zamišljam tebe na njegovom mjestu dok radimo sve one stvari koje rade sretni i zaljubljeni parovi.

Mrzim što se osjećam fuj kad uopće razmišljam o ovome.

Mrzim kada osjetim tvoj parfem u autobusu.

Mrzim i to kada stavim onaj moj parfem koji ti se uvijek sviđao.

Mrzim kad shvatim da mi još uvijek nije svejedno.

Mrzim sebe što razmišljam o tome kako si ti.

Mrzim što nemam pojma da li ti uopće padnem na pamet.

Mrzim što ti nikad trijeznom nisam rekla da te volim.

Mrzim što ti dopuštam da me pretvoriš u malu, bespomoćnu djevojčicu, bar na trenutak.

Mrzim što mrzim.

Mrzim što te volim.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin