Uvijek nosite sebe sa sobom

26 nov
Najda Ramić

Hvala mojoj prijateljici, koja više nije prisutna u mom životu. Hvala što si me naučila da volim iskreno, prijateljski. Da budem nesebična podrška svakom tvom naumu, i dobrom i onom manje dobrom. Što si me naučila da grlim i da raširenih ruku primam zagrljaje. Bila si tu, ali svojom voljom više nisi. I najviše ti hvala zbog toga.

Hvala mom bližnjem rođaku, koji mi je danas stran. Naravno krvno srodstvo ne možemo promijeniti, ali odnos itekako jesmo. Nismo se sreli evo par godina ima, a Boga mi ni čuli. I tebi hvala. Hvala što si me naučio da je porodica bitna. I uža i šira. Što od kad te nema, zovem sve druge rođake i imamo super odnos i kontakt. I hvala ti što si otišao, i ne vraćaj se.

Hvala mojim bivšim ljubavima. Onim sretnim i manje sretnim. Ove sretne su bile taman toliko tu da vidim koliko ljubavi sam u mogućnosti dati. I koliko iskreno i nesebično mogu voljeti. Hvala i ovim drugim što sad znam da nije dovoljno kada samo jedno voli.

Hvala svima koji su prošli kroz moj život i na svu sreću nisu se zadržali.

Jer znate, iako zvuči otrcano ljude koje žele izaći iz tvog života ne zaustavljaj i nipošto ne vuci za rukav. Jer znaš, njega neće dotaći. Ali šta će se desiti sa tobom?

…povrijedit ćeš se. Svoju ruku i srce, upotrebom tolike snage, i psihičke i fizičke. I zato nemoj.

Gledajte im u leđa i osjetit ćeš olakšanje.

Zahvalite se i zahvaljujte se takvim ljudima. Jer uz njihovu pomoć ste otkrili sebe.

Ono što ste.

Ono što osjećate.

Koliko ste u stanju dati se u nešto, a koliko primiti od nekog nešto. I zato, zahvaljujte se svakom takvom sljedećem susretu u životu. Jer uvjerena sam biće  ih još, na svu sreću. Sad kad su oni otišli, odlaze..

Imajte na umu jednu stvar.

Sve ljude možete i morate pustiti da odu iz vašeg života, ako to već toliko žele. Ali, nikad ne dozvolite da odete sami od sebe.

Od onog što jeste.

Gdje god pošli uvijek i prvo sebe  nosite sa sobom.

Jer, niko drugi to neće i ne može učiniti za vas.

I zato ovi neka idu, ne vraćaju se i hvala im.

Ali vi uvijek ostanite uz sebe i uvijek ono što jeste.

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 12 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Hocu.ba praksa