Šta raditi u Madridu poslije ponoći ako nemate smještaj?

20 okt
Nikolina Krčmar

Šta raditi u Madridu poslije ponoći ako nemate smještaj? Postoje dvije opcije: spavati na željezničkoj stanici ili lutati gradom.

Definitivno se više isplati druga opcija. Madrid noću ostavlja potpuno drugačiji dojam i mnogo je življi nego danju. U svakom slučaju isplati se izaći u jedan od brojnih klubova koji se nalaze u gradu. U jednom od tih klubova smo upoznali jednog momka, koji nas je pozvao da pođemo sa njim u stan kod njegovog prijatelja i tamo nastavimo druženje. Naravno bili smo skeptični i nismo bili sigurni da li da pristanemo, ali smo bili u većini i sa oprezom se uputili ka tom prijatelju. Kada smo stigli na zadnji sprat zgrade skupa sa njegova dva prijatelja i kada je jedan od njih otključao vrata stana shvatili smo da to nije bio običan stan nego penthouse na dva sprata u samom centru Madrida. Jedan dio druženja smo proveli na terasi, a drugi dio u jednoj od dnevnih soba. Momak čijim roditeljima pripada penthouse je bio veoma ljubazan prema nama i lijepo nas je ugostio. Zaista smo se svi bili lijepo proveli i družili to veče i neplanirano ipak imali krov nad glavom, a negdje nakon izlaska sunca smo se ponovo uputili na ulice Madrida kako bi otišli u hostel u kome smo tek za taj dan imali rezervisan smještaj.

Koliko god je lijepo posmatrati arhitekturu i znamenitosti, obilaziti muzeje ili probavati nove specijalitete uvijek će mi najdraži dio tokom putovanja biti ljudi, oni sa kojima putujem i oni koje upoznajem tokom putovanja.

 

 

** Tekst je nastao u sklopu progrojekta “Putujemo u Evropu” koji  su Omladinska informativna agencija BiH (OIA) i Munja Inkubator uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera organizirali sedmu godinu za redom za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini. **

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments