Sreća je lijepa samo dok se čeka

2 jul
Anida Tuholjaković

Vjerovatno smo se svi mi barem jednom zapitali koji je smisao života. Da li je to zdravlje, ljubav, novac ili je čovjeku potrebno sve to da bude sretan.

Meni je bilo potrebno jako malo. Stisak njegove ruke i imala sam osjećaj da imam cijeli svijet u svojim rukama. Možda je nekome smiješno to što ja sa svojih ”malo” godina, dobro znam šta znači čekati nekoga ko vas čini sretnim.

Da li sve ovo što nas čini sretnim, prestaje tako da djeluje na nas nakon što to dobijemo. Prestaje da u nama budi ono što je nekad budilo. To sam osjetila na svojoj koži. Taj osjećaj kada si mjesecima čekao nekoga ko se nalazi kilometrima daleko od tebe,za samo nekoliko dana sreće.

Zanimljivo je to što sam svaki dan osjećala isti žar, kao da je tu. Ali prođe sve, nešto prije, nešto poslije, ali prođe… Tako prođe i taj žar.
Ko bi rekao da će osoba koja nas je činila najsretnijim na svijetu, postati samo stranac i jedno lijepo sjećanje koje nam izmami osmijeh na lice kada ga se sjetimo.

 

 

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments