Sjaj zvezdane noći

28 dec
Dragana J.

Tanja je imala u planu da i svoje prijatelje povede na promociju slika na kojoj ce i njena slika biti izlozena, a za koju je odvojila čitavo jutro. Medjutim to nije bilo izvodljivo. Ognjen i Lana su kupili karte jer su imali u planu da večeras odu u bioskop gde se davala neka ljubavna komedija, a pošto je Ognjen odlično znao da ih Lana obožava nije propustio priliku da je povede. Aleksa je takodje nameravao da izvede Draganu na večeru kako bi mu oprostila za prethodno veče kada se ponasao vrlo neugodno. Zbog toga je tu ostao jedino David njen prijatelj još iz ranog detinjstva. Nažalost kada je Tanja krenula u srednju medicinsku njihovo druzenje se prekinulo ali cim je upisala fakultet igrom slucaja su se jednog jutra sreli. Ili je to mogla biti i sudbina , Tanja nije puno verovala u nju smatrala je da su to čiste gluposti ali su je drugarice uveravale da to ne nikako ne moze biti samo cista slucajnost. Vidjali su se vec citavu godinu od kako su se tog jutra sreli. I ona je priznavala sebi da oseća odredjene simpatije prema najboljem drugu iz detinjstva. Ipak, čudila se sto jos uvek nije imao devojku. Tako lep,zgodan,sarmantan,ljubazan kao i pre. Vreme nije uticalo na njegove osobine kao na fizicki izgled. Nije zelela da pokvari njihovo dugoggodisnje prijateljstvo time sto ce mu govoriti o svojim emocijama. A na vecerasnju promociju je morala da dodje sa pratiocem.

Oko sedam sati je pocela sa pripremanjem , David joj se prethodno najavio da će doći po nju u osam. Bila je vidno uzbudjena zbog njegovog dolaska. Dragana je dosla na kratko kod nje da bi jo pomogla oko odabira haljine. Drugarica joj je ispeglala kosu boje karamele a potom uvila u nezne lokne, slozile su se da bi bila odlicna varijanta za veceras haljina boje nocnog neba koja je bila uska u struku a nadalje leprsava dostizala je do kolena. Sminka je bila blaga ne mnogo upecatljiva. Odlucila se i za srebrne nausnice u obliku srca oko kojih su bili poredjani sitni kamencici. Izgledala je savrseno, nije prepoznavala sebe. Dragana je slozila sa tim.
Dok se spustala stepenicama svoje zgrade ispred koje je on cekao, zastao je par minuta zanesen, Tanja je bila lepsa nego ikada, to je toliko zeleo da joj prizna ali suzdrzao se znao je da ima vremena. Sva je sjajila, haljina koju je obukla bila je tako prikladna za nju i savrseno joj je stajala , odlicno se stapala sa njenim vitkim telom i crnim cipelama koje je obukla.

A on bozanstven u trenutku je pomislila Tanja. Sa kestenjastom kratko osisanom kosom lice mu je bilo upadljivo marakantno, sa nasmejanim pogledom plavih ociju, isturenih jagodica,pravilnog nosa,energicne brade koja je isticala senzualne usne. Bio je tako magicno privlacan i elegantan.
Djentlementski joj je otvorio vrata sa suvozacke strane i pomogao joj da udje. Uskoro su stigli do restorana Glamur koji se nalazio u luksuznijem delu Beograda. Kada su zasli u unutrasnjost restorana Tanji odjednom bi neprijatno,zato sto su skoro svi muski pogledi bili uprti u nju a svi zenski u Davida. Osetila je potencijalnu nelagodnost u srcu jer je shvatila koliko devojaka njega zele. To joj je zasmetalo iako nije imala prava da joj bude krivo , pa su samo prijatelji.
Atmosfera tokom vecere je bila vrlo prijatna i ugodna za razgovor. Desilo bi se par puta kada bi ostala zamisljena da ju je tad krisom posmatrao ne skretajuci ni jednom pogled. Dok su razgovarali to mu je davalo priliku da je sto duze posmatra.

Za vreme banketa Tanja je razgovarala sa Markom organizatorom promocije i njenim dobrim skolskim prijateljem. David nije porekao sebi da osetio malo zapostavljenim tad,zato je izasao na terasu da udahne malo svezeg vazduha i miris predivne noci. Cim je promocija pocela i on se vratio unutra da bi bio pored Tanje devojke koju voli cistim srcem a nije mogao to da joj prizna za ovih godinu dana kako se vidjaju. Dosta slika je bilo u izboru za pobednika ali je prvo mesto zauzela Tanjina slika. Nije mogla da veruje da je to istina kada je voditelj programa prozvao i urucio joj cvece uz cestitke za najbolju sliku. Zahvalili su joj se na ucestvovanju i zamolili je da se i sledece godine prijavi. Rado je prihvatila a onda pogledom potrazila Davida najednom joj se izgubio iz vidokruga. On je stajao u blizini gde su izlozili njenu sliku i posmatrao je sa posebnom znatizeljom. Naslikana devojka imala je neki setno zaljubljen pogled uprt u velicanstveni grad i njegove daljine. Stajala je uz stakleni zid, svetlost koja je dopirala prelama se o staklo i obasjavala njen obnazen vrat.malu bradu i deo lica. Dobar deo devojcinog tela zaklonio je mladic, bio je malo pognut ka njoj, njegovo telo bilo je pravi kontrast neznosti , koja mu se ogledala na delu lica. Simbolika njenog zivota koja se jasno ogledala na slici, jer David se zaista nenadano ponovo pojavio u njenom zivotu zaticuci je u trenutcima kada su senke proslosti ozivljavale i cinile je ranjivom. Uspeo je svojim dolaskom da promeni do tada njene postavljene granice, da je ucini drugacijom , da je natera da uradi ono sto nikad nije.
David joj je necujno prisao i tik uz uvo prosaputao: – prelepa je. – rekao je tako je mogla da mu oseti dan na vratu.
Trgla se i mahinalno okrenula prema njemu smeseci se po obicaju.- Mislis na sliku?- promucala je. Njen pogled je sada bio prikovan za njegov. Skoro da je zaboravila koliku moc imaju njegove oci nad njom.
– I na sliku i na devojku koja je naslikana. – odgovorio je zagonetno se smeseci.
Izasli su na balkon mesečev sjaj je bacao svetlost na njih a pred njima je bila prelepa tiha noć. Direktno ju je pogledao u oči i nije popustao , dok je ona tražila neki ključni odgovor na milione odgovora za sva ona njena pitanja koja su spavala u njoj a koja mu je sad pogledom govorila. Pogledom joj je rekao ono što je tako dugo čekala a onda su to i njegove usne izgovorile: – Volim te, Tanja.

Nagradila ga je najlepšim osmehom do tad time mu dajući hrabrosti da učini ono za čim su oboje večeras i prethodnih večeri čeznuli. Gledao je u njene usne meke i senzualne, utisnule su se u njegove rastvorivši se poput bisernih skoljki. Odgovarala mu je na poljubac nežno upijajuci njihovu strast. Zaboravivši na realnost i prepustila se u potpunosti njegovim usnama. Kada su im se usne radvojile najnežnije naslonila je glavu na njegovo rame i zajedno se se zagledali u sjajnu zvezdanu mesečinu. Dok se oko njih širio miris tople noći i ljubav racvetao. U tom sjaju ona je otkrila da je njegova ljubav obasjava svom snagom i da sudbina postoji, a njena sudbina je on.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin