Serije koje muškarci mrze, a žene naprosto obožavaju

28 mar
Željka Rakić

Ako ste krivi ali pravi muškarac sljedeća top lista će vam biti samo podsjetnik  i potvrda vašeg mišljenja koje oduvijek širite svijetom. To su one serije na čiji se samo spomen muškarci u potpunosti naježe, jednostavno im mozak počinje da gori od silnih nepotrebnih, iritirajućih i totalno nepoželjnih informacija.

  1. Prva na listi je daleko nagledanija serija među ženama a istovremeno izuzetno mrska, ponovo napominjem, krivim ali pravim muškarcima. Naravno to je serija o njujorškim junakinjama bukvalno nabijenim na potpetice u obliku igle – Seks i grad. Svaka žena koja gleda ovu seriju u blizini jednog tipičnog muškarca čuće komentare tipa: I šta tu u stvari misliš da naučiš od tih … od te… ma iz te serije. Kasnije ćete moći vidjeti tog istog muškarca kako iz prikrajka komentariše: A šta hoće, zapravo ona, ona… plava, ma ona najluđa. Tu bi mislili, naravno, na Samantu, najpromiskuitetniju junakinju ove serije. Nju su prognali iz jedne islamske zemlje zbog nimalo diskretnog javnog opštenja na plaži. Ovakva uloga nikako ne bi mogla da prođe nezapaženo ni pored kog muškarca. Naredni komentar vezan je za najljepšu i najzgodniju “žensku” iz serije Šarlotu. Defenicija ovog ženskog primjerka iz serije je da je to onaj tip žene  “što hoće i neće”, što “bi i ne bi po malo se lickala”. Miranda i glavna ženska uloga Keri Bredšou su vjerovatno previše naporne da bi dobile po koji komentar tako da bi sa ovim bi krivi ali pravi muškarac završio svoju  glasnu recenziju serije i jednostavno prestao da misli o njoj.
  2. Druga muškima najmrža serija, svakako je ona čiji naziv ne smije ni da se napiše bez sljedećeg upozorenja. Dakle, ukoliko osjetite da vam mozak počinje da gori pri čitanju naslova naredne serije, pripremite kriglu hladnog piva i vatru što bezbolnije ugasite. Uh, pripremite se jer su u pitanju Očajne kućanice. U ovom trenutku muški umovi se načisto gase, misli prelaze u ko zna koji svijet i njihov mozak počinje da poprima fukcije nekih drugih organa tipa pluća ili želuca. Znači jednostavno preživljava, diše i totalno odluta. Zbog toga bi svaka daljna informacija o seriji bila suvišna. Možda bi koji trezveni i malo ležerniji muškarac tu uspio nadodati samo: „Ma njima treba da ih samo neko dobro smiri“.
  3. Sljedeća serija malo smiruje tenzije jer semožda u ovim komentarima neće pronaći baš svi muškarci. Međutim, njen spomen i stavljanjena ovu listu nije ni malo beznačajan. Neće vam trebati reanimacija da bi čuli naziv ove serije, ali će vam već sada teba vještačko disanje pri spomenu riječi: reanimacija i svih drugih medicincinskih izraza, a kamoli doslovno prikazanih hiruških zahvata. Ovakve bolničke izraze i doktorske krvave poslove prikazuje serija Uvod u anatomiju, Hitna služba ili bilo koja druga serija ovog tipa. Mrske su mnogim muškarcima jer oni i u stvarnom životu mrze bolnicu, ljekare i priče o kojekakvim boleštinama a kamoli da još o svemu tome gledaju na TV-u. Pa bolje im onda pustite video snimak ženinog porođaja i ostavite im bacač plamena u blizini.

Za kraj ostaje samo zaključak koji če vas podsjetiti da je ipak sve ovo pisala jedna žena. Zaključak je u stvai poruka ili pouka ženama koje gledaju ove serije u blizini svojih muškaraca. ONA GLASI: ne tjerajte ih  na to zlo. Ne moramo uvijek dokazivati da smo potomci Eve koja je muškarca navela na pogrešan korak.  Gledajte ove serije kada oni nisu u blizini. Ako baš morate imati društvo onda pozovite drugaricu ili nekog prijatelja koji je sličan muškim prijateljima junakinja iz gore opisanih serija. A vi tvdokorni, muški, krivi ali ipak “pravi, pravcati muškarci” na vrijeme izgovorite gore navedene komentare ne bi li vas žene poštedjele spomena bilo koje slične serije koju , znamo, JEDNOSTAVNO NE PODNOSITE.  Ipak nemojte razbiti vaš televizor jer će uskoro biti kakva dobra utakmica koju vrijedi pogledati.

Uz sve ovo pošteno su me nasmijale scene one najluđe iz serije.

Najkomičnije scene serije pod rednim brojem 1.

Tekst je preuzet sa bloga Kad perlica naniže slova, gdje možete pročitati više tekstova Željke Rakić.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin