Savršen doček u Ljubljani

9 nov
Marina Kucalović

Nakon bezbroj provedenih sati, minuta, sekundi zajedno, nakon bezbroj divnih, ludih i sve sem dosadnih momenata, rastala sam se od svoje ekipe. Iako sam mislila da ću osjetiti olakšanje, jer sam se konačno “oslobodila”, to se nije desilo.

Sve što sam vidjela i doživjela, nakon rastanka, poželjela sam da podjelim i sa njima, osjećala sam kao da dio mene nedostaje. Međutim, iako sam se rastala sa njima nisam bila sama. U Sloveniji sam se našla sa drugom ekipom i sa njima na prikladan način zaključila ovo putovanje. U Ljubljani sam imala savrsen doček, jer kao ljubitelj etno muzike sasvim slucajno sam stigla na festival EtnoHisteria. Uživala sam u etno muzici iz cijelog svijeta: Indije, Australije, Amerike, Francuske, Poljske, Srbije, Slovenije…. Mislim da nakon ovog putovanja nikada vise neću planirati nijedno putovanje, jer na ovom putovanju nisam znala šta mi nosi sledeći dan i svaki je bio posebno iznenađenje. Tamo su me dočekali prijatelji koji su odložili svoj odlazak na more da bi me ugostili. Za takav čin ne postoji izraz zahvalnosti, zato im posvećujem ovu priču. Nakon par ludosti koje smo napravili po gradu, stigli smo u mali ljubljanski Berlin. Metelkova je mjesto gdje se okupljaju mladi, “razmjenjuju ideje” i provode svoje slobodno vrijeme. Od bivše kasarne JNA napravljen je raj za alternativce.


Iskoristila sam priliku i upoređivala sam mlade kod njih, što sam radila i u cijeloj Evropi, i kod nas i prosto mi nije jasno gdje smo to zapeli… ali nakon prevaziđene sjete bila sam obavještena da sam se susrela sa poznatim slovenačkim glumcem bas na ovom mjestu. Nikada nisam čula za njega, ali ako oni kažu tako vjerovaću im. Veče je zavrseno jos čudnije sa pizza-burek obrokom… Bilo je bezuspješno moje objašnjavanje da burek može biti samo burek, a ne neke pice ili sirnice ili nesto trece, ali to valjda razumijemo samo mi u Bosni.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments