Put od Brugesa do Milana

27 okt
Dino Bevanda

Jedan od ljepših gradova koje smo posjetili u okviru ovog projekta je svakako Bruges!

Grad koji odiše srednjevjekovnom arhitekturom, sa bajkovitim parkovima i ljubaznim ljudima zauvijek će ostati u sjećanju. Igrom slučaja, smještaj smo našli u Gentu, no vozom do Brugesa trebalo nam je tek dvadesetak minuta, a s obzirom da je hostel bio jedan od boljih u toku putovanja, ovakav potez se isplatio. Obišli smo Bruges uzduž i poprijeko, no najviše uživali u parkovima hraneći patke, slikajući bajkovite prizore i planirajući kuda dalje… Ostalo nam je i nešto vremena, pa smo obišli i Gent. Noć pred polazak u jednom od lokalnih pubova smo isprobali gotovo sve vrste piva (one najjeftinije), te ujutro rano krenuli prema Milanu i Italiji.

Put nas je vodio preko Bruxellesa, Luxembourga, Strasbourga, a očaravajućio dio puta svakako je bila pruga preko švicarskih Alpi. Tako razvijenu infrastrukturu u planinskim predjelima zaista može imati samo Švicarska. Posebno me se dojmio položaj Lugana, jer je čitav grad izgrađen na obroncima planine, dok se ispred njega pruža golemo, prelijepo jezero. Nakon stanke u Baselu, iduća postaja je bila Milano!

 

Dino Bevanda3

 

** Tekst je nastao u sklopu progrojekta “Putujemo u Evropu” koji  su Omladinska informativna agencija BiH (OIA) i Munja Inkubator uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera organizirali sedmu godinu za redom za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini. **

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments