Povratak kući

1 nov
Nikolina Krčmar

Iz Malage smo krenuli polako ka istoku prema Italiji preko Barselone, Marseja i Nice.

U Nicu smo stigli prijepodne i pošto smo imali slobodnog vremena do sljedećeg voza, odlučili smo da to vrijeme provedemo na plaži. Tako smo se sa našim backpack ruksacima uputili ka plaži i naše slobodno vrijeme iskoristili kupajući i sunčajući se, a zatim ponovo sjeli u voz i krenuli ka Italiji. U Italiji se nismo dugo zadržali. Nakon Italije navratili smo kratko u Sloveniju odakle smo dalje išli prema Zagrebu, a vozom iz Zagreba polako se uputili kući.

Da li ste znali da je vozu iz Zagreba potrebno šest sati da stigne do Banja Luke, a za to isto vrijeme voz u Španiji koji vozi više od 300 na sat stigne od Malage do Barselone. Tih posljednih šest sati našeg putovanja koje smo proveli skupa razgovarali smo o našim iskustvima, utiscima i planirali sledeće zajedničko putovanje.

I na kraju putovanja shvatiš, da bilo koji lijep trenutak gubi svoju ljepotu i važnost ako ga nemamo s kime podijeliti.

 

 

** Tekst je nastao u sklopu progrojekta “Putujemo u Evropu” koji  su Omladinska informativna agencija BiH (OIA) i Munja Inkubator uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera organizirali sedmu godinu za redom za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini. **

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin