Pokemon GO – MORAŠ SKUPIT’ SVE!

24 jul
Matea Jonjić

Do sada ste zamjerili video igricama što desocijaliziraju ljude i odvlače ih od stvarnog svijeta, a djecu ‘lijepe’ za ekrane. Ovoj igrici to ne možete zamjeriti, pogledajte po čemu je Pokémon GO drugačiji od ostalih.

 

Prisjetimo se……

Sve je započelo 90-ih godina kada je Satoshi Tajiri stvorio prvu igricu Pokémon pri multimilijunskoj Nitendovoj franšizi, iz čega kasnije nastaju i Pokémon animirane serije, manga stripovi, akcijske figure, knjige…. Od prvotnih 151 vrste Pokémona, taj imaginarni svijet uskoro je dosegao zavidnu brojku od 720 Pokémona. Ove igre su dopuštale igračima da pohvataju, skupljaju i treniraju stotinu neobičnih bića, i jedne protiv drugih ih koriste u borbama povećavajući njihovu snagu. Ti bi Pokémoni zatim evoluirali u snažnije Pokémone, istodobno učeći snažnije napade. Važno je istaknuti da Pokémoni nikada ne umiru u bitkama, samo oslabe – ovo je za Tajirija, osnivača ove igrice, bila veoma osjetljiva tema jer nije htio popuniti svijet igara s još „besmislenog nasilja“.

Crtani serijal Pokémon koji je godinama zabavljao djecu, ali i odrasle diljem svijeta,  je pametno iskoristila kompanija Niantic Inc. , i time za svoje igraće konzole privukla osobe koje su odrasle uz Pokémone, kao i one koji ga prepoznaju barem kao termin.  

 

Pokémon GO – Get up and Go !

Pokémon GO je mobilna aplikacija, odnosno igra koja korisnicima omogućuje maksimalnu zabavu. Osim što će pred vas postaviti zadatak sakupljanja Pokémona, cijelo će vas vrijeme tjerati i na kretanje jer se Pokémoni nalaze svugdje oko vas. Pokémon GO igrica je besplatna i dostupna za android i iOS uređaje.

„ Drugi put za redom imamo priliku ‘skupiti ih sve’! “

Koristeći se GPS-om na vašem uređaju, Pokémon GO stvara mapu u igrici koja se temelji na lokaciji u stvarnom svijetu. Jednom kada stignu na određenu lokaciju, igrači će kroz svoj pametni telefon moći pretraživati područje kako bi pokušali uloviti jednog od Pokémona. Kada se približe jednom od Pokémona, on će se pojaviti na radaru unutar igrice.

Primarni cilj svakog lovca na Pokémone jest da ih skupi sve, nakon čega slijedi treniranje i borba s drugim lovcima. Borbe se odvijaju u vježbalištima, a ako se želite boriti s drugim lovcima, tada morate otići u vježbališta drugih timova.

 

Novi pojam proširene stvarnosti

Pokémon GO igrica je odlučila iskoristiti puni potencijal proširene stvarnosti. Za razliku od virtualne stvarnosti koja korisnika u potpunosti vodi u neovisan virtualni svijet, proširena stvarnost našem doživljaju svijeta dodaje kontekstualne dijelove, s informacijama u realnom vremenu. Otkrit ćete skroz novi svijet Pokemona – Vaš, čime Pokémon GO omogućava putovanje između stvarnog svijeta i onog virtualnog.

Pokémon GO će koristiti stvarne lokacije kako bi potaknuli igrače da traže nadaleko i naširoko u stvarnom svijetu kako bi pronašli svoje Pokémone. Cilj je da igrači izađu iz svojih domova, odmaknu se od statičnih ekrana i istraže gradove i mjesta gdje žive, pa čak i mjesta diljem svijeta, kako bi pronašli i osvojili što više Pokémona. Također je važno da se obrati pozornost i na PokéStops koji se nalaze na zanimljivim mjestima, kao što su povijesne znamenitosti, galerije, spomenici, gdje se mogu pored obilaska grada prikupiti dodatne Pokéloptice i drugi predmeti.

 

Kada je igrica Pokémon GO objavljena, izazvala je golemi interes javnosti. Milijuni su igricu skinuli na mobitel i krenuli u potragu za virtualnim čudovištima. Također su pokrenute i brojne Facebook stranice Pokémon GO igrice na kojima možete pronaći lokacije Pokémona i dobiti savjete kako zaigrati igru. Sretan lov i SKUPITE IH SVE !

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments