Pismo podrške majci

4 sep
Mirza Mujdžić- Jojić

Draga ti ,

Vjerujem da ćeš potpuno neočekivano i iznenađeno primiti i pročitati ovo pismo. Nemoj da se uplašiš i nemoj da te bude sram. Zaslužila si ga. Zaslužila si ga zato što si posebna, jedinstvena i meni najbolja. Ali to je samo jedan u moru razloga zašto si ti ta koja dobija ovo pismo.

Težak, pun patnje i ne tako pravedan život, tačnije prošlost, ostavila si iza sebe i punim dahom krenula u budućnost. Mnoge si noći provela u suzama, a dane s lažnim osmijehom. Ostvarila si neke od svojih ciljeva,ali ne i one o kojima si sanjala. Kao znak da iza sebe imaš troje ponosne djece su tvoje bore, kojih nemaš puno, već par na rumenim obrazima. Ne laskam ti. Pored tvojih osobina ja se pitam: Gdje je izvor tvoje snage? Jesu li to tvoja djeca, unuke ili je to tvoja dobra i plemenita duša? Duša koja je jedinstvena. Teško mi je preći na ono glavno i priznati da ta duša pati. Ali, nije to patnja izazvana valom loših emocija, već… Ne želim još to da kažem. Hoću da znaš da sam ja tvoje rame za plakanje i osoba od povjerenja. Znam da je teško da imamo takav odnos, ali želim to.

Još uvijek se borim sa činjenicom da te nekada neće biti, da tvoj miris i snagu tvoje duše neću osjetiti. Nedostajat će mi. Nijedna stvar nije vrijedna kao tvoja ljubav i podrška od prvih povrijeđenih koljena pa do prvih slomljenih osjećanja. Uvijek se divim tvojoj hrabrosti. Za prepreku ne znaš i uvijek ideš dalje. Tvoja nova prepreka je bolest. Surova i nepredviđena stvar. Vjerujem da ćeš je pobijediti.

Tvoja nova borba počinje, a ti budi ratnik kojem je glavno oružje njegova snaga, hrabrost i pobijedi u novoj borbi!

(Visited 24 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments