Pariz i ja

4 sep
Sanin Imamović

Pariz. Grad sa preko 12 miliona stanovnika, impresivnom historijom i tolikim brojem legendarnih građevina da bi trebalo vremena samo da se pobroje, a kamoli obiđu.

Ipak, nakon nekoliko sati vožnje i mnogo presjedanja stigli smo u francusku prijestolnicu i bez većih problema pronašli hostel koji je bio možda i najlošiji na cjelokupnom putovanju.

Sanin Imamovic3

Notre Dame, Louvre, Moulin Rouge, Trijumfalna kapija i naravno cuveni Eiffel-ov toranj su neke od gradjevina koje smo uspjeli obići. U tako velikom gradu stvarno je teško bilo šta obaviti bez dobrog plana i organizacije. Doručak u hostelu bio je prilično smiješan, jer je podrazumijevao žetone za automat s hranom, a smiješna su bila i tri naduvana momka koji su izjavili da su “travelling many planets…ups…places, places” . Rano ujutru na šalteru za rezervaciju karata za Španiju dočekao nas je crnac koji je izjavio da je “Africa-Man koji ne priča engleski” .

Ono što mogu reći je da je Pariz vjerovatno najljepši grad u Evropi u koji bih se svakako trebalo vratiti…

 

** Tekst je nastao u sklopu progrojekta “Putujemo u Evropu” koji  su Omladinska informativna agencija BiH (OIA) i Munja Inkubator uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera organizirali sedmu godinu za redom za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini. **

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments