Ovo je priča života njenoga!

28 jun
Amela Halilović

Ovo je priča života njenoga…. Mnogima će se učiniti kao epizoda, ali vjerujte da joj nimalo nije lako otvoriti ovu tužnu stranicu na kojoj je rumenozlatnim slovima ispisano sve što joj je bilo suđeno. Nije imala nikoga kome bi se povjerila, voli pričati i da sluša voli ali nikako ne voli da je boli.

Njeno nevino mlado srce nikad nije voljelo ali ne jer ne želi, nego jer nije bila odrasla, nije spoznala kako težak život može biti. Kažu voljeli su je mnogi, ili su joj bar lagali, ali ona nije mogla nikoga da voli sve do trenutka dok joj sestra nije rekla da je on pitao za nju i njene godine. Koje su nažalost presudile da nikada ne budu zajedno, da, dobro ste čuli, nikada. Često je noćima plakala, ali tiho da je niko ne čuje, njene tužne godine kojih je bilo premalo, samo šesnaest, su joj uskratile tu priliku da voli, tu priliku za koju je samo ona znala da je prava.

Sigurno vam ništa nije jasno ali bit će, samo saslušajte i pokušajte da je razumijete. Nemojte je osuđivati. Ipak ona nije kriva što je rođena prekasno a ni on nije kriv jer je rođen prerano. Kažu da u ljubavi godine nisu važne ali tako je samo u pričama u koje oni više ne vjeruju. Sada se prvo pita za godine i tad krene osuđivanje bez da saslušaju šta zaljubljeni imaju za reći. I tako je ova priča završila prije nego je i počela, ne njihovom voljom.

Ne pokušaše da se vole, ljube i grle, da budu sretni jer su znali kakve će to posljedice donijeti u ovom njihovom prokletom društvu koje pored svih svojih briga imaju vremena da se brinu tuđim.

Dugo je patila zbog njega, čak pokušala da ga zaboravi ali nije mogla jer je svaki put pred njom bilo ozareno i nasmijano njegovo lice. Sjećala bi se svega kad bi subotom izašla a on je dočekao svojim zavodljivim pogledom na vratima diskoteke u kojoj je radio. I tako svaki put kada bi izašla ne bi pogleda skidao s nje sve dok je ne izgubi u gužvi. A njeno srce i sad pati kada ga sretne u gradu. Nikada joj neće biti jasno zašto je Bog tako htio.

Zašto da bude stariji 12 godina? Od tada joj je omiljena pjesma “Stariji čovjek” i svakodnevno je sluša. Možda će nekada ponovo da se sretnu, da se vole, kada ona ne bude maloljetnica a on “stariji čovjek”.

 

 

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments