Od Milana do Rima

30 okt
Dino Bevada

Milano.

Jedan od gradova u kojem sam najduže ostao, ali samo zato što sam imao besplatan smještaj. Premda izuzetno lijep, bogat i razvijen nije me se dojmio. Ipak, u Milanu smo proveli predivnih par dana u društvu mog dobrog prijatelja, kod kojeg smo imali i smještaj, a amsterdamski začini obogatili su kvalitetu našeg druženja!

Nakon par dana Nedima je prva preko Venecije zapucala za Treviso kod bivse fakultetske kolegice, a nakon sto je izvidila stanje u Trevisu, pozvala je i mene. Očarala me ljepota malog industrijskog gradića na samoj granici sa Austrijom, a polja vinograda koja su se protezala dokle oko seže pruzala su nam prizore za pamcenje. Nakon provedene noci u Trevisu, zaputili smo se prema srcu Italije, te se nekako dogegali do Rima.

U Rimu je sve monumentno, megalomasko i ogromno. Arhitektura, cijene i veličina grada su me zapanjile, no ipak sam rano ujutro iznajmio biciklo i izgorio ko papak, vozavši se 10-ak sati na biciklu. Uspio sam obići sve što se na karti moglo vidjeti, a pozitivna stvar je što u Rimu, na svakom ćošku ima česma sa ledenom i svježom vodom.

Uživao sam u Rimu, a osjećaj kada stanete konačno pred Koloseum ne može se mjeriti ni sa čim prije…

 

 

** Tekst je nastao u sklopu progrojekta “Putujemo u Evropu” koji  su Omladinska informativna agencija BiH (OIA) i Munja Inkubator uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera organizirali sedmu godinu za redom za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini. **

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments