NO PAIN-NO GAIN generacija

30 mar
Tereza Šušnjara

Pod utjecajem sve zastupljenijih i neizbježnih društvenih mreža, koje se, usput rečeno, prilično negativno odražavaju na druženje (a moglo bi se reći i na društvo općenito), sakodnevno viđamo ovu modernu frazu.
NO PAIN-NO GAIN ili ti WORK HARD-PLAY HARD

A ‘ko ovo obajavljuje? Srednjoškolci. Šesnaestogodišnjaci koji moraju ići u školu, poslije toga na kavu, redovito na izlaz itd,itd.

Prepis'o za 2. Uspio u životu. Ubio se za vikend. Ipak WORK HARD-PLAY HARD!
Šesnaestogodišnjakinje (kako ih nazvat kad više nisu curice, a ni cure?) koje imaju svoj kalup šminkanja i kinđuravih noktiju, al je ipak ona unikat, iako još 10 njenih prijateljica isto fura. Valjda joj je NO PAIN-NO GAIN ako prva kupi zelenu jaknu s rozim nazovi krznom. Imaju reputaciju budućih jakih žena, feministkinja, borca za ravnopravnost…

Nemaju one u planu nekom drugom (čitaj: mužu i djeci) peglati, kuhati,… Pogotovo poslije završenog fakulteta. Samofinanscirajućeg, od strane roditelja. Nije moderno biti majka, obiteljska žena, treba stanovat’ sama u stanu s kućnim ljubimcem, šta će joj djeca? Feministkinje se pripremaju da mogu slobodno živjeti, izlaziti s društvom, putovati, bez da su ovisne o nekomu, ili netko o njma. Valjda su zato gradovi puni lutalica. I bijela kuga pred vratima.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments