Naš dan!

1 jul
Adna Mehmedović

Pogledah u ta dva najljepša smeđa oka. Sijaju! Kao nikad do sad. Radoznalo me gledaju. S mnogo iščekivanja. Osjećam nervozu u njegovom pogledu, ali u isto vrijeme i neobičan nalet sigurnosti. Stavih mu ruku na lice i upitah: ”Je li sve uredu?”
”Ma jeste, samo hoću da znaš da te volim najviše na svijetu i pored toga što nekada znaš biti nepodnošljiva, ja sam presretan s tobom.” –odgovorio je.
”Volim i ja tebe i želim da znaš da sam i ja sretna što te imam kraj sebe”. –rekoh mu
”Jesi sigurna”? – upitao me.
”Naravno”! –odgovorih bez sekunde razmišljanja.
Istog trenutka me zagrlio, jako stegnuo pa se zatim odmaknuo od mene. Pogledala sam ga skeptično.Sledećeg trena sam ugledala svoju najveću ljubav kako kleči ispred mene s prelijepim prstenom u crvenoj kutijici. Bila sam zatečena , suze su mi odmah krenule niz lice.
”Hoćeš li se udati za mene?” –upitao me drhtavim glasom.
”DA! Bit će mi zadovoljstvo .” –odgovorila sam s ogromnim osmjehom na licu i odmah mu se bacila u zagrljaj.


Gledao me neko vrijeme kako se divim svom prstenu i kako kamerom zabilježavam najljepši trenutak mog života. Zatim je rekao:”Hvala ti što me činiš sretnim.”
”Hvala tebi što se osjećam najposebnijom. Ali, prije svega, hvala ti što me trpiš.” – rekoh
”Upravo sam sebe na doživotnu osudio.” –rekao mi je kroz osmjeh i uzeo me za ruku na kojoj je moje ”DA” stojalo u obliku najljepšeg prstena na svijetu.

 

 

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments