Majka

22 mar
Anonimno

Koje je to biće pod ovim nebeskim svodom tako savršeno, čisto i plemenito kao majka? Majčina nježnost i toplota su nemjerljive, a ljubav prema njenom čedu neizmjerna.
Majka, ime na koje se odaziva svaka velika žena, žena koja je na svijet donijela jedno blaženo biće. Majčina ljubav je bezuvjetna, čudesna, a njen pogled uvijek budno prati svoje čedo, taj pogled pun ljubavi i razumijevanja. Naše djetinjstvo ispunjeno je bezbrižnošću, radošću i veseljem, a za to je ponovo odgovorna naša majka. Niko prema ljudskoj duši nije tako milostiv i pravičan kao ona. Ne može dijete toliko pogriješiti da bi time uništilo njenu usidrenu ljubav, stoga nije slučajnost što se hadisom Allahovog Poslanika čovjek opominje da se ispod majčinih nogu nalazi Džennet. Majčino krilo je uvijek bilo utočište svih mojih briga, svih nedaća, a na neki način predstavlja mjesto gdje mogu pobjeći od okrutne stvarnosti. Ona je uvijek tu da sasluša moje probleme, jadikovke, da sasluša moja maštanja o nekom boljem sutra. Uz njenu podršku nije bilo teško zakoračiti u novu fazu života, fazu kada sami počinjemo donositi odluke koje će biti od presudne važnosti za našu budućnost. To čudesno biće zvano majka činilo je moje odrastanje podnošljivijim svojim savjetima i utjehama. Majka zaista njeguje dušu svoga djeteta.
Majčini osjećaji imaju tri značajne pratilje: ljubav, dobrotu i strpljivost. Vraćajući se na izvor djetinjstva svaki put iznova postajem svjesna njene veličine i značaja. Sigurno je da možemo reći da je majka domovina našeg djetinjstva, iskonski čista i nadasve poštovanja dostojna.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments