Ljubav za sve

21 jun
Emina Mumić

Nada, sreća, ljubav, povjerenje, nesebična podrška, pa opet ljubav, ljubav i ljubav. Najviše ljubav jer ona gradi mostove, ruši predrasude, vjeruje ljudima, čini ih boljim. Stvara od njih snažne osobe, osobe koje znaju šta žele od života. Lišenjem nje  čovjek biva obično truplo, živi od danas do sutra, nema planove, nema budućnost.  S druge strane, nasuprot ljubavi, stoje  neispunjena obećanja, nešto što se ne da objasniti.  Nešto poput lošeg sna iz kojeg se pokušavaš probuditi, bezuspješno. Pokušavaš nešto postići, ali ne ide. Svim srcem uviđaš da je sreća ljudi koje voliš, najbitnija, ali šta je s tvojom srećom?  Zašto je ona potisnuta?

Mir i razumijevanje je temelj iskrene ljubavi, one koja osvaja, one koja traje godinama, decenijama… Iskrenim i ponosnim srcem ne osvaja se samo jedna osoba, nego cijeli svijet. Neiskvarena duša pravi je odraz tvog ponosa, tvoje ličnosti. Ljubav čuva, brine, liječi, ljubav zaista može sve.

Sasvim je normalno da u nekom trenutku budete loše, da ne znate kuda vaš  život ide, zašto vi stojite u mjestu i zašto vrijeme teče uprkos tome. Sasvim je u redu, isto tako, da ljubav čuvate za onog ”posebnog” , pa ako ne daj Bože i pogriješite, šta onda?!

Ehh, onda nastavite dalje. Ne  osvrćite se nazad, hodajte samo prema naprijed. Sigurna sam da postoji neko vaš, jedna duša, koja samo vas čeka. Živite  život punim plućima, a taj neko će već nekako ”uskočiti” i ”doći” na vašu životnu putanju. Tek onda će vam biti jasno zašto ni sa jednim/om prije nije uspjelo.

Slučajnosti su za strpljive, loše stvari za hrabre, a ljubav, ljubav je za sve ostale!

Za kraj budite ono što želite biti, činite ono što vam dušu ispunjava i nikad ne potiskujte najvažnije osjećanje koje u vama budi drugo biće. Nastojite ostvariti svoje snove, idite za njima, ostvarite svoje ciljeve ali svoj odnos uvijek temeljite na pružanju ljubavi, na časti i poštenju.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments