Ljubav kao pokretač

9 aug
Alma Tulek

U moru egzistencijalizma koji me je snašao i pokušava da me svim snagama uzme k sebi, trgam se i bježim u svoj mikrokosmos, zatvaram ga i otkrivam sebe.

Sebe, kao neotkrivenu i spontanu djevojku sa 23 godine, sebe, u svijetu istraživanja i otkrića, spremnu i smjelu.

Otkrivam svoje zagonetne putokaze, adaptiram se gdje trebam i stvaram si alternative na pojedinim mjestima.

Ne postavljam si pitanje “kojim putem krenuti i koji put je pravi”, nema pravog puta. Svaki korak koji napravim je dio moje životne putanje koju sam dužna prijeći. Ne ja, svi mi.

Koraci koje pravimo, bili ispravni ili pogrešni su put ka izgradnji naše ličnosti.

Danas si sretan, sutra si tužan, zdrav si pa bolestan, imaš pa nemaš, usamljen si pa ispunjen. Sve živog čovjeka može da snađe, u svakom trenutku se može saplesti i pasti, no dužan je ustati i nastaviti.

Nastaviti s vjerom u bolje sutra, centrirati se i fokusirati se na opstanak, život, mir i sreću. U životu je sve stvar fokusa, gdje okrenemo svoje misli, tamo ćemo se desiti. Naše misli su one koje nas prate, određuju naš svaki dan i budućnost koju trebamo puniti, puniti pozitivnom energijom i davanjem ljubavi. Ljubav prema svemu je postala potreba na svakom koraku. Ovaj zamršeni život kojim živimo treba ljubav, lijepu riječ, poštivanje, geste,radosna i uporna lica. Previše je preispitivanja i sebičnosti na svijetu, poteza kojima upravlja novac i moć. Uredu, ta riječ koja je uprljala mnogo šta na ovom svijetu je prijeko potrebna, bespotrebno bi bilo kamuflirati se  kako nije, no ona nije sve. Ona nije zdravlje, nije mir, nije sreća, nije ljubav. Nikad nećeš srce moći napuniti novcem i kazati da si ispunjen. Ama NIKAD!

Mi stvaramo svoju stvarnost, mi volimo, osjećamo i suosjećamo. Samo od ovih emocija, čovjek treba da je sačinjen jer će se tako obogatiti i napuniti pozitivnim ruhom. Poštuj i smatraj ljude jednakim sebi, ne uzdiži se i ne vodi rat, nikad i ni sa kim, osim sa samim sobom, u želji za napredovanjem i usavršavanjem, harmonijom i skladom. U svakom trenutku, na svakom koraku. J

Lijepe misli inspirišu, nadam se da će i Vas moje ❤

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments