Ljubav i volontiranje

19 dec
Alen Alajbegović

Uvijek sam gledao prijatelja kako izlazi sa djevojkom. Činio je razne stvari kako bi svoju djevojku usrećio. I baš sam ga jednom prilikom upitao:
„Kako ti to brate tako?“
A on se samo nasmijao i na to mi dodao:
„Brate, imaš li ti djevojku?“
„Nemam, znaš i sam, dugo se družimo“
„A voliš li neku brate?“
„Ma de ba, kažem ti da se dugo družimo, to znači da bih ti rekao“
„Ali de mi samo onda odgovori zašto nemaš djevojku, zašto nisi zaljubljen?“
Ostao sam bez riječi, nisam znao šta da mu kažem. Ali onda sam se sjetio da na sebi imam majicu Crvenog Križa. Otkopčao sam duksericu i pokazao mu tu majicu. Rekao sam mu da sam ja svoj život usmjerio na volontiranje, zato što sam kroz volontiranje stekao nove prijatelje, iskustvo, znanje, vještine, formirao sam sebe kao osobu.
Dok sam mu to pričao, on mi je pružio ruku i jako me zagrlio. Iako nije ništa rekao, time što mi je pružio ruku i jako me zagrlio, znao sam da me razumije.
Iako smo se razišli, taj razgovor mi je ostao u glavi, znao sam da trebam nešto učiniti, a to nešto jeste da se trebam skrasiti, da trebam sebi naći srodnu dušu.
Kako mi je to stalno bilo u glavi, počeo sam gledati jednu djevojku, ali na mnogo drugačiji način kako sam gledao svoje prijetljice i druge djevojke. Par dana je prošlo, poslao sam joj zahtjev na facebook-u. Trebalo je mnogo hrabrosti da joj se javim, nisam znao da li je u vezi, da li voli nekoga, ali ja sam ipak riskirao. Sviđala mi se, ali to nije mogla znati zbog toga što me nije ni poznavala. I javio sam joj se, znao sam da nemam šta izgubit, ali iskreno bilo me je strah. Dok smo pisali, jednom prilikom me je pitala:
„Otkud da se ti meni javiš?“
Rekao sam da je to sve slučajno, i da će saznati kada za to dođe vrijeme.
Prošlo je vremena otkako sam se ja „slučajno“ javio. Ali u suštini najbolje od svega toga je da sam se „slučajno“ javio, a sada je namjerno volim, sada namjerno „skidam zvijezde sa neba“ samo kako bih nju usrećio.
Napokon razumijem riječi svoga prijatelja, sada znam kako je to istinski voljeti.
Sada sam najsrećniji čovjek, pored volontiranja u svoj život sam dodao malehnu pahuljicu.

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Hocu.ba praksa