Kamp uz logorsku vatru

31 okt
Lejla Lihić

Kao i svaka druga ekskurzija, kampiranje, izlet na prvu baš i ne djeluje kao super ideja i bila sam skeptična. Nekada odlazak od kuće sa vršnjacima osim što je uzbudljiv izgleda i zastrašujući. I nikada nismo ustvari spremni otići sami na nekoliko dana, bez mamine suknje, tako da je nelagoda prvih par sati po dolasku bila sasvim opravdana.

Onda smo se upoznali i kako smo više pričali i više se družili, kroz radionice, koje smo morali da odradimo u određenom vremenu i kroz komunikaciju u grupi opustili smo se. Onda ta noćna mora u nepoznatom postaje prava zabava. Kampiranje u prirodi, logorska vatra, šatori. Neka prva iskustva, nešto što ne radimo svaki dan, dalo mi je priliku da se zbližim s drugim ljudima, osim svojih prijateljica koje su sa mnom krenule u kamp.

Pored logorske vatre smo pravo uživali. Pjevali smo, pričali, smijali se.

Ali nekako svi su se radovali petku, iako posljednji dan, trebalo je da bude najuzbudljiviji, jer smo išli na rafting. I definitivno je bio. Jedno predivno iskustvo, poseban jer mnogi od nas nikada se nisu vozili u čamcu. Nekako se zbližiš sa svim tim ljudima s kojima prolaziš kroz jedno takvo iskustvo, nešto nezaboravno, čega se sigurno svako od nas sjeti. Sve popraćeno dobrom ekipom, atmosferom i muzikom prošlo je prebrzo. Navečer smo konačno mogli ostati duže, imali smo zabavu.

Ne mogu reći da mi nije bilo žao krenuti kući. Sve je prebrzo prošlo, a tek smo se uklopili. Na povratku smo posjetili i Bihać. Iako ne tako veliki grad, bilo je ugodno vidjeti neki novi grad i upoznati ga.

Voljela bih ponoviti ovo, možda je samo malo prekratko trajalo, ali zasigurno bi sa istom ekipom i tako pozitivnom energijom i godina brzo proletjela.

I svakako se nadam novom sličnom druženju.

 

** Tekst je nastao u sklopu Nagradnog poziva za učesnike UN Ljetnih kampova 2014. Kapove su podržale UN agencije u sklopu projekta DIjalog za budućnost, a konkurs kao i nekoliko kampova organizovali su OIA i Munja inkubator**

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments