Kamp i zvijezda padalica

12 nov
Nedim Jorgić

Moje ime je Nedim Jorgić i dolazim iz Maglaja, idem u IV razred elektro-tehničke škole i učestvovao sam na ljetnom kampu koji je bio održan na Kozari.

Sigurno da će nam svima ovaj kamp ostati dugo u sjećanju jer je došao nekako u pravom trenutku kada smo doživjeli mnogo stresa i proživjeli neke veoma loše stvari u životu. Ovaj kamp je bio nekako prekretnica ka boljim i ljepšim danima u mome životu a siguran sam i u životu ostalih mojih prijatelja. Htio bih da se zahvalim svim ljudima koji su nam omogućili da se sklonimo barem malo od stvarnosti i svega što nas je okruživalo i da podijelimo svoja iskustva sa drugima. Upoznali smo mnogo novih prijatelja iz drugog grada i učvrstili neka već postojeća,i dan danas održavamo te kontakte i planiramo uskoro i da se vidimo. Bilo je dosta smijeha i radosti i dosta uspomena imam na ovaj kamp koje neću zaboraviti nikada i još kada svemu tome dodam da sam svoj 18-ti rođendan proslavio na kampu, postane mi nekako još draži.
Naučili smo dosta vještina koje nam mogu biti korisne u budućnosti i dobili smo dosta poklona,većinu njih smo podijelili između sebe jer tako će ostati sjećanje na kamp a i na drage ljude. Kao što možete vidjeti u priloženom videu moj prijatelj Harun i ja smo bili zaduženi za scensko zapaljivanje publike hahaha.Na taj dan kada smo trebali imati karaoke sjedili smo na kafi i smišljali ko bi mogao šta pjevati i mislili smo svako odvojeno i na kraju nam je pala na pamet ta ideja da imitiramo Sašu Matića i Radu Manojlović,taj nastup nas prati i dan danas pa tako kada negdje izađemo i puste je samo se pogledamo sa osmijehom hahaha. I eto na samom kraju još me jedna stvar čini sretnim, kada smo jednu noć sjedili napolju ugledao sam  zvijezdu padalicu i prva stvar na koju sam pomislio bila je jedna djevojka koja je u tom trenutku bila veoma daleko a danas smo 6 mjeseci zajedno i znači mi sve u životu.

Od tog dana i od tog kampa vjerujem u sudbinu i vjerujem u zvijezde padalice,hvala vam još jednom na svemu.
** Tekst je nastao u sklopu Nagradnog poziva za učesnike UN Ljetnih kampova 2014. Kapove su podržale UN agencije u sklopu projekta DIjalog za budućnost, a konkurs kao i nekoliko kampova organizovali su OIA i Munja inkubator**

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments