Kako bih želio da si tu

8 jun
Ševal Odobašić

Bio je tmuran jesenji dan, sav zadihan utrčao sam u autobusku stanicu u Tuzli da ne zakasnim na autobus koji je bio posljednji tog dana, jer je bila Subota. Čim sam ušao na stanicu ugledao sam nju kako čeka isti autobus za Gračanicu kojim idem i ja. Još više  sam požurio da ne zakasnim prvenstveno zbog toga da je mogu vidjeti, a ako ne bih stigao kući manje-više snašao bih se nekako.

U toj žurbi dao sam gospođi na šalteru više novca za kartu  nego što treba tako da mi je rekla „momak da nisi možda zaljubljen“ uzeo sam kartu i izašao na peron a ona je tamo čekala sa drugaricama koje su također išle sa njom kući, stigao je autobus ušli smo svi ćutke u njeg kao da idemo negdje odakle nema povratka nije bilo ni muzike samo tišina. Sjeo sam na desnu stranu a ona preko puta mene sa svojom drugaricom nije me primijetila što sam se malo čudio jer bili smo prijatelji bar sam tako mislio, ali dobro nisam je htio ometati vidio sam da je započela neki razgovor sa drugaricom. Kada je autobus krenuo namjestio sam se u sjedište da malo odspavam jer sam bio iscrpljen od jutarnjeg predavanja, u tom trenutku dok sam se namještao kosa mi je pala preko lica, a ona je svojoj drugarici do sebe rekla kako izgledam simpatično sa dugom kosom, i to je bilo zadnje što sam čuo jer sam već utonuo u san.

Negdje u pola puta probudio sam se i vidio nju ispred sebe kako razgovara sa nekim. Pogledala je u mene i nasmijala mi se, kao znak nekog pozdrava ili što sam spavao pa onako dremljiv gledao u nju, uzvratio sam pozdrav osmijehom i pravio sam se da gledam negdje vani kroz prozor ali jednostavno su me oči vukle prema njoj tako da svaki put kada sam je gledao pogled mi se sve više zadržavao na njoj. Čekao sam kad ćemo izaći iz autobusa na stanicu da je pozdravim i da je pitam šta radi ovih dana jer je nisam zaista dugo vidio.

Ipak nisam nikada izašao iz tog autobusa, dok sam  ležao na krevetu u svojoj sobi  probudili su me stihovi pjesme Pink Floyda How I wish, how I wish you were here koji su dopirali sa radija kojeg noć prije nisam ugasio, i tada sam od sveg srca poželio da je ona ovdje pored mene.

P.S. Kažu da kada se neka osoba koja vam je simpatična sanja onda vam ona zaista nedostaje.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments