Izgled-ono što ti vidiš, karakter-ono što sam ja!

9 jun
Marinela Topić

U žamoru ljudskih glasova fascinira me nedodirljivi ljudski karakter. Način komuniciranja i odnosa jednih prema drugima. Čudna su vrsta ljudi. Izgube sve zbog osoba koje nisu toga vrijedne. Daju svaki milimetar osjećanja i vremena upravo takvima. Gube mahom dugogodišnja prijateljstva i okreću se od ljudi koji bi čak i nakon takvih postupaka u bilo koje doba dana i noći učinili apsolutno sve.

Poseban si. Sebi svojstven. Ali ne dopusti da izgubiš ono najvrijednije. Jednom u danu pošalji poruku roditeljima, ionako ti je današnja tehnologija konstantno u rukama. Tebi par riječi neće naškoditi, a osjećaj da si ih se sjetio je trajan.

Imaš prijatelja. Zahvali Bogu na tomu svaki dan. U svakoj sekundi sjeti se svega što je napravio za tebe. Ono loše ako se i dogodilo zanemari. Sigurno ga je pratio loš trenutak, volja ili nešto slično. Opravdanje sigurno postoji jer prijatelj je posebna vrsta čovjeka. Nikad te ne ostavlja. Daje savjet čak i kad sebe uvjeravaš da nije potrebno. Prati te u stopu kao bodyguard. Misli na svaki tvoj rođendan, s posebnim žarom ga iščekuje. Čuvaj takve ljude oko sebe i nikad ne dopusti da bilo kakvom riječi ili postupkom uvrijediš takvo biće.

Spavaš pod istim nebom s vrlo domišljatim ljudima. Karaktera, osobnosti, kreativnosti nekad nepojmljivog drugima. I u svom tom žamoru kojeg sam osluškivala privukli su me izrazi lica. Jesmo li sretni svaki put kada se osmjehnemo ili je to samo usputan potvrdni izraz da slušamo sugovornika? Izlazimo po klubovima zato što svi izlaze. Družimo se s određenim ljudima jer nam navodno donose dobrobit. Slušamo sve ono što slušaju drugi. Pijemo jer drugi kažu da na taj način zaboravljamo. Možda spavam s tobom pod istim nebom, ali nisam tvoja blijeda kopija. Možda sam mršav, štrkljav, velikog nosa, ali to sam JA.

Imam svoje prijatelje. Roditelje. Budućnost. Zamisli se što želiš od života. Više cijeni neke stvari. Jer tko zna kada će trajanju tvog života doći kraj.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments