Grad svjetlosti

3 nov
Jusuf Šehmehmedović

Izuzetno topla noć dočekala nas je u gradu „svjetlosti“ , a hostel u kojem smo boravili nažalost totalno „hladan“ , a i skup za uslove koje pruža.

Pariz kao grad većinu nas je totalno fascinirao, preogroman, a jako dobro urađen, grad kome ništa ne fali ukratko. Odmah po dolasku zaputili smo se prema Eiffelovom tornju koje je mene lično najviše impresionirao u toj noćnoj varijanti dok svjetluca i oko sebe skuplja na desetine hiljada ljudi koji ga s oduševljenjem posmatrajau, dive mu se, prave slike za uspomene. Sutradan obišli smo mnoge druge znamenitosti koje ovaj grad nudi, vjerovatno i najviše od svih koje smo obišli na ovome putovanju, ali naravno samo dva dana bila su nedovoljna za obilazak svih.

Bilo kako bilo grad koji svakako vrijedi posjetiti ponovo na duži period, te uživati u njegovoj ljepoti, sjaju, noćnim izlascima i svemu što ovaj grad pruža.

 

Jusuf Sehmehmedovic3

 

** Tekst je nastao u sklopu progrojekta “Putujemo u Evropu” koji  su Omladinska informativna agencija BiH (OIA) i Munja Inkubator uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera organizirali sedmu godinu za redom za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini. **

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments