Drama

27 jun
Angelina Filipovic

Gubim se u ovom svom snalazenju u svetu. Sve sto se dogadja ima hermeticka znacenja ima dvoslojne predstave.
U sukobu sa samim razumom gubim prestiz  ličnog integriteta.
Razum briše sve pokusaje delovanja ega, mada njegov uticaj je sve prisutniji u trenucima kada moze da od zivotnih razina i lekcija napravi najbolnije momente nasih zivota, tada gubim kontrolu za odupiranjem.
Koegzistencija je sve manje prisutna i sve manje moguca da se pronadje, nisam ni zamisljala da ce mi odrastanje upotpuniti sama potraga za njom. Susrecem se sa ljudima koji gube odvažnost da  u zivotu naprave bilo kakav pomak i onda se vraćam na svoj pocetak i shvatam da sam dosledna svom sazrezavanju,ali da li je ono meni?
Koegzistencija me vuce da budem prisutnija u odabiru ljudi koji ce biti prisutni u mom zivotu,ali isto tako me ona vuče u rupu bezumlja kada je nema.
Naterala me je da budem zavisna o njenom prisustvu.
Kalupi i okviri po kojima zivimo nas sve vise guse i zatvaraju, a gubi se snažna želja za opservacijom mogućnosti i zato sve one moralne stavove negde enigmatično gubimo.
Načela koja nam se nameću nam sve vise zatrpavaju put ličnog izbora i transcendentne prirode koja nam je svima pružena pri rodjenju.
Da li je prirodno biti sramezljiv? Da li je to urodjeno ili drustveno odredjeno, pitanje koje nam se proteže ličnim sazrevanjem a opet ga bacamo pod tepih jer nikako ne možemo da se odupremo ovom drugom odgovoru.
Zaboravićemo da smo ikada videli zlo a opet ćemo se nadati dobrom tonući sve dublje u ciničnost ne pitajuci se da li je ispravna, ali samo da nama nije loše! Zato pre pogledamo dramu no  sto pročitamo prikaze.

— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin