Borba

3 apr
Antonela Šantić

Radost. Jedna riječ, ali jako značajna. Svi želimo biti sretni. Za sreću se potrebno boriti. Sreća ne dolazi sama od sebe. Ponekad, nismo svjesni koliko život brzo prolazi. Svaki dan koji prođe trebamo iskoristiti na najbolji način.Ne trebamo propustiti nijednu priliku koju imamo da bi bili sretni. Na nama je sve. Mi odlučujemo hoćemo li biti sretni. Ako nešto želimo, za to se trebamo boriti. Jednog dana ćemo uspjeti,sigurna sam. Svoje sam ciljeve uvijek ispunjavala svojim trudom.

Dani prolaze. Važno je shvatiti prolaznost života, opet ponavljam. Postoji dosta padova u životu, ali važno je da se nikada ne predamo. Predajom mi gubimo, niko drugi. Zašto gubiti,kada možemo biti pobjednici?

Sve je na nama. Ako dovoljno želimo uspjet ćemo. Ponekad trebamo i riskirati. Život će nam često zadati udarac, ali to je samo lekcija. Moramo prvo naučiti nositi se sa lošim stvarima, kako bismo uspjeli u dobrim. Svaki dan trebamo živjeti kao da je posljednji, jer ćemo jednog dana biti u pravu. Zato treba uživati, sanjati i ostvarivati ciljeve.

— Svi stavovi i mišljenja izražena u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —

(Visited 9 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments