Amsterdam – grad bez predrasuda

26 okt
Sandra Marković

Iz Berlina entuzijastični polazimo dalje, uz prve i male turbulencije na putu, poput vatrenog krštenja sa spavanjem na stanici, u Monsteru. Ali to su bile samo pripreme jer nas je čekalo dosta noći prospavanih u našim toplim vrećicama, na hladnim betonima.

Smještamo se u Rotterdam iz kojeg obilazimo sve što nam je u ‘blizini’. S tim da blizina podrazumijeva susjedne države i glavne gradove, tako da prvi put doživljavamo oduševljenje sa brzinom od 300 km/h. Lijep utisak ostavlja Amsterdam, grad u kojem predrasude nemaju svoje mjesto. Gej parada, žurka koja se prostire po čitavom gradu, prenosi tako pozitivnu energiju i dobro raspoloženje, ma malo vam fali da se zaljubite.

 Utisak upotpunjavaju gologuzani koje smo posmatrali dok smo uživali u sirnom namazu i pašteti, jer su sasvim opušteno došetali do fontane, poskidali se, poredali po fontani, malo ispozirali, pokupili se i otišli.

 

Amsrterdam

 

** Tekst je nastao u sklopu progrojekta “Putujemo u Evropu” koji  su Omladinska informativna agencija BiH (OIA) i Munja Inkubator uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera organizirali sedmu godinu za redom za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini. **

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments