Amajlija

10 sep
Adna Jusić
Kad nešto zavoliš jako , kad se podudari san sa realnošću , kad ti se miris njegovog tijela pretvori u najljepši parfem koji možeš sebi poželjeti , poželis samo da traje i nikad ne prestaje.
Živjeti na ovom svijetu sa nježnim srcem je hrabrost. Svaki kamen koji ti zapne je zapravo lekcija da sljedeći put isti taj prekociš , ali kad naiđeš na kamenčić koji ima svoje posebne obline i posebne boje nemoguće ga je preskočiti. Naiđeš na jedno nježno srce , tako lijepo, a opet tako tvrdo jer ipak je kamen. Vremenom ga zavoliš , čuvaš ga kao oči u glavi jer znaš da nikad više nećeš naći takav. Tako jednostavan , a tako savršen. Više ti se i ne čini kao kamen , postaje tako nježan i mekan da prosto ne možeš da vjeruješ da se takve stvari mogu desiti. Da ti se svidi neko na prvi pogled i da ga poželiš sačuvati za cijeli zivot. Da kad ti je lose, skupiš se i čuvaš ga , a i on tebe, kad se počnu ti snovi sukobljavati s realnošću.
Vidiš samo budućnost koja te doziva konstantno i koja ti obecava život iz snova. Dok razmisljaš kako doci do nje ,nisi ni svjetan kako vrijeme brzo prolazi i koliko se snažno svaki da zaljubljujes.
Isprepleteni prsti napraviše mrežu , a negdje između dlanova spojila su se srca u jedno. Žive kao jedno , kucaju kao jedno.
Spojile su se dvije polovine, dva različita svijeta i nastao je univerzum .
Nastala je beskonačnost i neograničena čvrsta ljubav koja raste svaki dan.
U hladu njegovih misli, ponekad naletim na maštanje o životu u kojem postojimo samo nas dvoje i jedno malo stvorenje koje smo vec zavoljeli , a nije ni u planu.
Uzmem tako prevoz iz glave do njegovog srca , da kad dođem shvatim da sam zapravo dosla kući. U njegovom srcu živim.
Kroz njegov pogled vidim i tu je kraj. Mi smo isti.
Izgubljeni stranci koji su tražili jedno drugo da bi u najboljem trenutku kliknuli i zavoljeli se epski.
Svaki kamen koji nas je povrijedio učinio je da onaj pravi postane naša amajlija i zakon sreće.
— Svi stavovi i mišljenja izraženi u tekstu su isključivo autorova i ne odražavaju uredničku politiku platforme Hoću.ba. —
(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments