… a on ju je ubio!

10 aug
Naila Krupić

Bila je prelijepa, ali ne poput onih djevojaka koje možete vidjeti u časopisima. Bila je prelijepa zbog načina na koji je razmišljala, energije kojom je zračila i sjajem koji se nazirao iz njenih očiju kada bi pričala o nečem srcu najdražem. Bila je prelijepa zbog svoje sposobnosti da popravi svaku situaciju, da izmami svakom osmijeh na lice, čak i u vrijeme kada njoj nije bilo da smijeha… Ne, nije bila prelijepa zbog nečeg privremenog kao što je njen izgled. Bila je prelijepa iz dubine svoje duše… Nije je mogao imati svako. Znala je svoju vrijednost, i cijenila je samu sebe, a voljela je cijelim svojim bićem. Pazila je u koga će se zaljubiti, cijenila prave vrijednosti. I samo je jednom napravila gresku, i bas tada, zaljubila se najviše. Zavoljela je hladnog, okrutnog čovjeka sa kamenom u grudima. Vjerujući u svoju ljubav, dobrotu i snagu koju posjeduje, zaklela se da će otopiti led koji ga okružuje. Topeći led sa njegove duše, pravila je led oko svoje. Svako razočarenje, povreda i uvreda, napravila bi novi sloj leda.
Danas, danas je led otopljen, okrutni čovjek sa kamenom u grudima, postao je brižan, ljubazan čovjek sa najljepšim osmjehom u kraju. Naučio je voljeti, ona mu je pokazala kako se voli, sad je naučio od nje, kako voljeti najviše, najjače… neku drugu..
A ona.. djevojka prelijepa iz dubine svoje duše, svoje sposobnosti koju druge nisu imale, sposobnost da voli najčistije, postala je ledena, hladna i okrutna, osoba koja nije sposobna otopiti led na vlastitoj duši. Ona, koja je uvijek voljela najljepše, danas ne voli uopće. Danas nije ona, nema osmjeha, nema radosti. On voli najljepše i najluđe, a ona… Ona čeka nekog ko je prelijep zbog načina na koji razmišlja, koji posjeduje sjaj koji je imala i ona nekad, koji je prelijep iz dubine svoje duše, da otopi led sa njene. Ona, boji se pustiti takvu osobu blizu sebe, jer zna šta je njoj učinjeno.. I ako je hladna, okrutnog srca i dalje više brine za druge nego za sebe.. Ostaje sama, da ne bi nekog drugog napravila kao što je ona.

Ona je bila najbolja i posebna, a on… ON JU JE UBIO !

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments