ZVONO: Konkurs za mlade umjetnike/ce iz BiH

19 feb
Rok prijave 27.03.2016

Centar za Savremenu Umjetnost Sarajevo SCCA sa radošću objavljuje javni konkurs za YVAA 2016 – The ZVONO Award – nagradu za mlade umjetnike/ce iz Bosne i Hercegovine do 35 godine starosti. Ova bitna neovisna nagrada se organizuje u saradnji sa Residency Unlimited iz New Yorka i podržana je od strane The Trust for Mutual Understanding New York.

Rok za prijavu je 27.3. 2016. a rezultati konkursa biti će objavljeni u aprilu 2016. (finalisti) i maju 2016. godine (pobjednik/ca).

Pobjednik/ca će imati priliku posjetiti dvomjesečni artist residency program u New Yorku u augustu i septembru 2016. godine (http://residencyunlimited.org/). Ukoliko su kandidati u tim mjesecima spriječeni obavezama, isti bi trebali da se prijave na jedan od slijedećih konkursa.

Prijaviti se mogu likovni umjetnici/e koji/e rade u području savremene umjetnosti, uključujući slikanje, skulpturu, grafiku, print, crtež, instalaciju, fotografiju, video, nove medije i performans.

Nagrada nije namijenjena umjetnicima, koji se bave primjenjenom umjetnošću kao to su design, teatar, ples i film.

Tokom februara i marta u gradovima Banja Luka, Bihać, Mostar/Široki Brijeg, Sarajevo, Trebinje i Tuzla biti će održani info events o pozadini nagrade i načinu prijave.

Detaljne informacije možete preuzeti na web stranici scca.ba/zvono-award a moguća pitanja uputiti koordinatorici nagrade Sandra Bradvić putem emaila [email protected] ili telefona +387 (0) 62 113 460.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments