Znate sve o BiH? Zaigrajte prvi kviz o BiH i provjerite vaše znanje

27 dec

“Kviz BiH” naziv je prvog online kviza o Bosni i Hercegovini koji je danas predstavljen javnosti u Bosni i Hercegovini. Kviz, čija je svrha i cilj pomoći prvenstveno djeci i mladima da nauče više o domovini BiH, dostupan je putem Google Play Storea i zainteresirani korisnici ga mogu preuzeti klikom ovdje.

Projekat je svoju predpremijeru imao na nedavno održanom međunarodnom Kongresu IEEE u Sarajevu kada je pobrao simpatije mladih koji su posjetili Innovation Expo, sastavni dio Kongresa.

Autor projekta, magistar komunikologije Amel Duranović, izrazio je zahvalnost donatorima koji su prepoznali ovaj projekat kao društveno-korisnu aktivnost za mlade u BiH i dijaspori.

Edhem Čustović, osnivač Fondacije “Bosnia & Herzegovina Future Fondation”, istakao je potrebu da se projekti koji povezuju mlade i njihovu državu, nagrade.

Podršku projektu pružili su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Fondacija “BH Futures“, Općina Bužim, te kompanije Car Care Center Sarajevo, Senigor, Madi, ABI, Hotel Hollywood Sarajevo te Asocijacija “Društvo za razvoj, promociju i primjene naprednih tehnologija“ Sarajevo čijim posredstvom je projekat i implementiran.

Zainteresirani korisnici mogu aplikaciju potpuno besplatno skinuti sa Google Play Storea, dok će verzija za iOS platformu biti dostupna u prvoj polovini 2018. godine o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Više informacija o samom projektu dostupno je i putem web stranice www.kvizbih.ba.

klix.ba

(Visited 970 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin