Znanje IN, korupcija OUT: Poziv za učešće u istraživanju i monitoringu javnih nabavki i zapošljavanja

5 apr
Rok prijave 08.04.2018

U okviru projekta Jačanje omladinskog aktivizma u borbi protiv korupcije – Znanje IN Korupcija OUT, Medijske inicijative objavljuju poziv za četiri sardnice/saradnika koji su se registrovali za antikorupcione timove iz ciljnih 10 gradova na početku projekta.

Aktivnost će trajati šest mjeseci (15. april – 15. oktobar), u okviru čega će biti efektivnog posla 10-tak dana, koji će u zavisnosti od aktivnosti biti raspoređen po satima (nekada sat, nekad dva, nekada šest ?)

Javne nabavke i zapošljavanje često se opisuju kao sektor koji je najviše podložan korupciji. Istraživanje Medijskih incijativa na početku projekta pokazalo je da mladi kao najveći problem vide političku korupciju, a kao njen najveći segment zapošljavanje na osnovu stranačkih osnova. Takođe, istraživanja Transparency International potvrđuju da je, kada je u pitanju visina sredstava, korupcija u javnim nabavkama najveća.

Aktivnosti će se sastojati od anketiranja relevantnih lokalnih institucija (njihovih predstavnika) i intervjuisanja stakeholdera (vlast, NVO sektor, kompanije) kako bi se dobio uvid u proces javnih nabavki i zapošljavanja.

Napraviće se i sistem monitoringa procesa javnih nabavki na lokalnom nivou i zapošljavanja koji će predvidjeti i učešće predstavnika tima na otvaranju ponuda ili odabira izvođača, i to u opštinama u kojima su izabrani saradnici koji će učestvovati u ovoj projektnoj aktivnosti.

Saznanja koja će biti predstavljena u izvještaju, i distribuirana putem medija i društvenih mreža te predstavljena na završnoj konferenciji o prevenciji korupcije, trebaju da ojačaju svjesnost o važnosti borbe protiv korupcije.

Zainteresovani kandidati moraju biti u procesu studiranja (ili diplomirani) te odgovorni i komunikativni. Poželjni su kontakti u lokalnoj zajednici (i šire) sa relevantnim predstavnicima koji bi bili anketirani i intevjuisani.

Kandidati u prijavi trebaju da pošalju kratak i informativni CV (ne duži od jedne stranice) i kratko motivaciono pismo (ne duže od pola stranice).

Glavni metodolog i vođa tima je Radenko Udovičić, direktor Medijskih inicijativa.

Prijave se šalju na [email protected] Na ovu adresu je moguće postaviti i dodatna pitanja. Na pitanja preko Facebook stranice neće biti odgovarano. Zadnji rok za konkurisanje je nedjelja 8. april.

Za one koji budu odabrani obezbijeđen je honorar koji će se platiti u dvije rate. Takođe, biće proslijeđen dokument sa više informacija koje će biti osnova za dogovor, razradu, raspored zaduženja i rokove.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments