Životne vještine za mlade „Budimo svoji – poštujmo druge“

15 jul

Imaš od 14 do 18 godina? Želiš naučiti kako savladati životne prepreke na praktičan i zanimljiv način i živjeti najbolju verziju sebe?

Uđimo u svijet odraslih zajedno!

Program životnih vještina nudi niz praktičnih vježbi i preporuka  za osvještavanje promjena i uspješno suočavanje sa njima. Osmišljen je kao kombinacija 9 modula koji će ti pomoći da se uspješno suočiš sa brojnim životnim izazovima i problematičnim situacijama u školi, u slobodno vrijeme i kod kuće. Ciklus treninga čini 9 modula:

Modul Datum
SAMOPOŠTOVANJE
U adolescenciji primjećujemo  pad samopoštovanja, što može uzrokovati ozbiljne izazove za mlade osobe. Želiš da te drugi uvažavaju i poštuju? Kreni od sebe!
19.07.2016 utorak
KOMUNIKACIJA

Komunikacija treba odražavati njegujući odnos. Istraživanje različitih načina mišljenja  omogućava djetetu da se razvije u autonomnu, emocionalno toplu osobu koja prihvata druge. Ključ svakog uspjeha je komunikacija!

26.07.2016 utorak
STRES-STRAH

Uz svaku razvojnu fazu vezani su specifični strahovi, koji imaju određenu funkciju za tu dob.Povećan nivo tjeskobe povećava vjerovatnoću pojave negativnih emocija. Znanje i vještina stres i strah pretvaraju u prah!

02.08.2016 utorak
EMOCIONALNA INTELIGENCIJA

Razvijanjem emocionalne inteligencije svako dijete postaje sretnije, produktivnije, odgovornije biće. Iz toga proizilazi ponašanje koje mu/joj omogućava da se dobro osjeća i razvija. Tu je moć svakog od nas!

09.08. 2016 utorak
EMPATIJA

Razumijevanje položaja druge osobe. Empatija je osnovica moralnog rasuđivanja, te je izuzetno važna za  zdrav emocionalni i moralni razvoj djeteta. Fenomen koji donosi super promjene!

16.08. 2016 utorak
SOCIJALNE VJEŠTINE  

Sposobnost prilagođavanja i pozitivnog ponašanja, koje omogućavaju da se uspješno nosimo sa svakodnevnim zahtjevima i izazovima. Sve naše veze.

23.08. 2016 utorak
MOTIVACIJA

Kako biti motiviran u životu? Kako ispuniti zahtjeve koji dolaze pred nas? Moderni svijet je sve kompliciraniji i naša djece nikada nisu trebala više pažnje i usmjeravanja. Motivacija pokreće prema cilju!

30.08.2 016 utorak
PAMETNO POSTAVLJANJE CILJEVA

Ciljevi su izuzetno snažni motivatori našeg ponašanja.Ukoliko su djeca naoružana sposobnošću pravilnog postavljanja ciljeva, mogu prevladati svaku teškoću koja blokira njihov put prema uspjehu. Vodič kroz život.

06.09.2016 utorak
ASERTIVNOST

Sposobnost izražavanja vlastitih pozitivnih i negativnih misli i osjećanja.Kako reći NE a izbjeći svađe/konflikte?

13.08.2016 utorak

 

Maksimalan broj učesnika na svakom treningu je 16. Sve radionice počinju u 12h, a završavaju u 14h, a održaće se u prostorijama CPCD (Gradačačka bb, Sarajevo – kod Malezijskog mosta)

Cijena pojedinačnog treninga je 20 KM (sa uključenim PDV-om).

Odobravamo popust od 20% ako:

  • Na trening prijavite 2 djece iz iste porodice,
  • Prijavljujete dijete na 7 ili više treninga!

Na trening te prijavljuje roditelj preko obrasca: http://bit.ly/2a53mwg

Trenerica: Jasminka Susmel, NLP trenerica i Life coach.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin