Živa biblioteka u Sarajevu: Prijava za volontere i promotere

1 avg
Rok prijave 08.08.2019

Trenutno smo u potrazi za entuzijastičnim volonterima i promoterima koji će nam pomoći u organizaciji i realizaciji ovog jedinstvenog događaja

Šta je Živa biblioteka?

Živa biblioteka je projekat kojim želimo potaknuti ljude da preispitaju predrasude koje imaju prema osobama sa određenim iskustvima i životnim pričama. Ona funkcioniše kao bilo koja druga biblioteka: posjetioci prelistaju katalog dostupnih naslova, izaberu knjigu koju žele pročitati i posude njima najzanimljiviju knjigu na ograničeno vrijeme (30 minuta). Nakon čitanja Knjigu vraćaju u biblioteku i, ako žele, posude drugu. Jedina razlika je u tome što su u Živoj biblioteci knjige ljudi, a čitanje podrazumijeva razgovor sa knjigama. U Živoj biblioteci imamo i bibliotekare, volontere, promotere, rječnike i koordinatore.

Trenutno smo u potrazi za entuzijastičnim volonterima i promoterima koji će nam pomoći u organizaciji i realizaciji ovog jedinstvenog događaja!

Volonteri su tu da Čitaocima i Knjigama osiguraju posebno čitalačko iskustvo. Volonteri će se pobrinuti da se Knjige osjećaju sigurno i ugodno. Promoteri su odlični komunikatori čiji je zadatak angažirati potencijalne učesnike i podstaknuti ih da postanu Čitaoci. Oni će dijeliti promotivne materijale, predstavljati Živu biblioteku tokom samog događaja, te Čitaocima davati upitnike za evaluaciju.

Živa biblioteka, koja uključuje i jednodnevni trening, bit će održana 24-25. augusta u Sarajevu. Ako si zainteresovan/a da se priključiš našem timu, molimo te da ispuniš prijavu koju ćeš naći na linku ispod, a mi ćemo te ubrzo kontaktirati. Hvala!

Napominjemo da je neophodno da  zainteresovani za učešće budu raspoloživi tokom oba dana planirana za održavanje događaja.

Prijave će biti otvorene do 8. augusta 2019. godine, a za dalje informacije nas možete kontaktirati putem e-mail adrese: [email protected]

(Visited 316 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević