Zimski salon knjige u Sarajevu

11 dec

TKD Šahinpašić počinje pripreme još jednog Zimskog salona knjige u Sarajevu koji će biti održan od 10. do 24. decembra 2015. godine. Nakon uspješno organiziranog prethodnog Sajma knjige, kao i 10. Zimskog salona knjige u decembru prošle godine, firma Šahinpašić preduzima još jedan korak ka unapređenju kulturne svijesti građana BiH i grada Sarajeva, čineći to još od 1989. godine.

Prethodni Sajam i Zimski salon knjige potvrdili su da je ova manifestacija postala jedna od najvećih kulturnih manifestacija u BiH. Svjesni situacije u kojoj se nalazi izdavaštvo u BiH, i uopšte položaja knjige danas, moramo priznati da je to veoma veliki uspjeh.

Sajam knjiga i Zimski salon knjiga u Sarajevu su postale gotovo kultne manifestacije, čiji se uticaj osjeti i dugo nakon završetka same manifestacije. Gotovo je bespotrebno govoriti o značaju jednog ovakvog projekta za kulturu naše zemlje u današnjem vremenu. Imajući to u vidu, TKD Šahinpašić još jednom počinje organizaciju Zimskog salona knjige 2015.godine. Organizacija sajmova i sličnih kulturnih manifestacija je postala, iako ekonomski neopravdana, tradicionalna za našu firmu. Do sada smo organizirali ukupno 13 Bijenala, suorganizirali 11 Međunarodnih sajmova knjige, te uzeli učešće u organizaciji nekoliko ljetnih prodajnih izložbi i drugih kulturnih manifestacija, ističe predstavnik TKD Šahinpašić, Ajdin Šahinpašić

Više od 20.000 Sarajlija posjeti Salon svake godine, a imaju priliku da posjete preko 60 štandova izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Salon obiluje i pratećim aktivnostima, brojnim promocijama i drugim kulturnim sadržajima.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin