Zimski kamp za nadarene informatičare 2019 u Sarajevu

27 dec
Rok prijave 08.01.2019

Udruženje matematičara Kantona Sarajevo (UM KS) u saradnji sa institucijama Richmond Park Schools i Internacionalnim Burč univerzitetom organizuje „Zimski kamp za nadarene informatičare 2019“.

1. Kamp će se održati u periodu od 10.1.2019. do 13.1.2019. godine.

2. Nastava će se odvijati u institucijama Richmond Park Schools u Sarajevu. Satnica aktivnosti i raspored predavanja su oglašeni na web stranici i Facebook stranici Udruženja.

3. Učenici će biti raspoređeni u tri grupe: Početna, Srednja, i Napredna. Više informacija o grupama se nalazi na web stranici Udruženja. Broj mjesta svake grupe je ograničen.

4. Prijave za kamp su otvorene od 19.12.2018. do 08.1.2019. godine. Prijave se vrše putem linka koji se nalazi na web stranici Udruženja, gdje će 09.01.2019. biti objavljen spisak učenika po grupama.

5. Osim redovnih predavanja, učenicima će biti organizovani testovi (simulacije takmičenja), te predavanje istaknutog stručnjaka iz nauke i prakse. Također, učenici će tokom kampa moći koristiti sportsku salu i kampus institucija Richmond Park Schools.

6. Svi učesnici kampa će dobiti certifikate za učešće, a najuspješniji na testovima će dobiti i posebna priznanja.

7. Predavanja će držati bivši uspješni olimpijci, osvajači mnogobrojnih nagrada u oblasti programiranja: Jan Ahmetspahić, Adnan Brđanin, Elvir Crnčević, Ali Dlakić, Fahrudin Halilović, Ali Husić, Muamer Parić, Muhamed Parić i Irfan Smajević.

Link za prijavu.

 

(Visited 352 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa